REKLAMI GEÇ

Tekstil Mühendisliği Öğrencileri’ne burs müjdesi

Tekstil Mühendisliği Öğrencileri’ne burs müjdesi

Denizli İhracatçılar Birliği’nin de (DENİB) içinde bulunduğu Türkiye genelindeki 12 İhracatçı Birliği ortak hareket ederek Tekstil Mühendisliği öğrencilerine burs verme kararı aldı. Kararla Tekstil Mühendisliği’ndeki algının yükseltilmesi amaçlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2019 Çarşamba, 16:35

Üniversitelerdeki Tekstil Mühendisliği Bölümleri’ne olan ilginin azalması ile doğru orantılı olarak bu meslek dalındaki algının iyice azalması, Türkiye genelindeki İhracatçı Birliklerini harekete geçirdi. Denizli İhracatçılar Birliği’nin de (DENİB) içinde bulunduğu 12 birlik ortak hareket ederek, Tekstil Mühendisliği öğrencilerine burs verme kararı aldı. Bu çalışma ile halk arasında oluşan olumsuz algının tekrar yükseltilmesi amaçlanıyor.

DENİB Başkanı İbrahim Memişoğlu konu hakkında bir açıklama yaparak, YÖK ve İhracatçı Birlikleri arasında imzalanan Protokol çerçevesinde sağlanan burs imkanı hakkında bilgi verdi. Başkan Memişoğlu, “Tekstil ve Deri mühendisleri yetiştirmek üzere 2 Mayıs 2019 tarihinde imzalan protokol Antik Çağdan bu yana bir tekstil şehri olan Denizli için ayrı bir öneme sahip. İmzalanan protokol ile katma değerli ürün üretilebilmesi ve üretimde verimliliğin artırabilmesi için nitelikli iş gücü yetiştirmek amaçlanıyor.  Bu kapsamda yapılacak olan çalışmalar ile tekstil mühendisliği algısı olumlu yönde yükseltilmiş olacak” dedi.

Üniversite sınavına giren ve tercih yapacak olan öğrencilerin bu protokol kapsamında verilecek olan burslardan yararlanabilmeleri için gerekli şartları inceleyerek tercihlerini yapmalarının faydalı olacağını da dile getiren Başkan Memişoğlu, “2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren bütün öğrencilere ilk 5 tercihinden en az birisinin Tekstil Mühendisliği veya Deri Mühendisliği olması şartıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme puanına göre burslar verilecek. Bu kapsamda Üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih etmesi halinde her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs alacak. 20–50 bin arasında olan adaylar net asgari ücretin yüzde 70’i, 50–80 bin arasındaki adaylar ise net asgari ücretin yüzde 50’si oranında karşılıksız burs imkânından yararlanacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı