REKLAMI GEÇ

TİM seçimlerinde Denizli’nin rengi belli

TİM seçimlerinde Denizli’nin rengi belli

DENİB, cuma günü yapılacak genel kurulda TİM başkanlığı için Tahsin Öztiryaki’yi destekleme kararı aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2018 Çarşamba, 10:39

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) cuma günü genel kurul gerçekleştirecek. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin aday olmayacağı genel kurulda dört yıl boyunca görev alacak başkan, denetim kurulu ve sektörler konseyi üyeleri belirlenecek.

TİM’de ilk olarak Sektörler Konseyi seçilecek. Konseyde yer alamayan kişiler başkan adayı olamayacak. Genel kurulda 439 delege oy kullanacak. Sektörler Konseyi’ne ise gerekli niteliklere sahip sadece 69 kişi adaylık başvurusu yapabilecek.

3 İSİM YARIŞACAK
TİM Başkanlığı için şimdilik üç isim gündemde. TİM Başkanvekili ve İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki’nin yanı sıra İMİB Yönetim Kurulu üyesi ve eski TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile İTHİB Başkan Yardımcısı İsmail Gülle adaylıklarını duyuran isimler oldu. 71 bin üyesi bulunan TİM’de seçimin çoğunluğun sağlanacağı gün olan 30 Haziran’da gerçekleşmesi bekleniyor.

DENİZLİ’NİN RENGİ BELLİ
Denizli İhracatçılar Birliği kritik genel kurul öncesinde tarafını belli etti. ‘DENİB TİM Delegeleri” imzası ile paylaşılan açıklamada Tiryaki’ye olan açık destek belirtilerek; “Denizli İhracatçılar Birliği olarak, Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altında ülkemiz ihracatı için gayret etmenin ve TİM ailesinin bir üyesi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 30 Haziran 2018’de gerçekleşecek olan TİM seçimlerinde, DENİB delegeleri olarak tercihimizi mevcut adaylar arasında Sayın Tahsin Öztiryaki’den yana kullanma kararı almış bulunmaktayız. Söz konusu seçimlerin ardından, ihracat ailesini temsil edecek yeni Başkanımız kim olursa olsun, çalışmalarına katkı sunmak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizi şimdiden taahhüt ederiz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı