REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’de 25.000 çalışana antikor testi yapılıyor

Denizli OSB’de 25.000 çalışana antikor testi yapılıyor

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında önemli bir adım atıldı. OSB’de 4000 çalışanın antikor testleri tamamlandı. Çalışma kapsamında 25.000 çalışanın tamamının testten geçirilmesi planlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2020 Çarşamba, 17:03

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü virüsün etkilerini en aza indirmek ve Bölge sanayicilerinin tüm tedbirleri alarak üretime devam etmesi için gerekli önlemlerle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sağlık Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde bölge müdürlüğü personeline ve bölgede bulunan çalışanlara kovid-19 antikor tarama testi yapılmaya başlandı.

Sağlık Müdürlüğü tarafından bakanlıktan alınan antikor testleri, OSB’de bulunan PAÜ Hastanesi OSB Semt Polikliniği’nde yapılıyor. Poliklinikte günlük ortalama 300 test yapılıyor ve 4.000 teste ulaşıldı.

Antikor testlerinin tamamlanmasıyla OSB’de bulunanların daha önce koronavirüse yakalanıp yakalanmadıkları belirlenecek. Tespit edilen vakalara ise ayrıca PCR testi uygulanacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, Bölge Müdürlüğü olarak firmaların salgın sürecinden mümkün olduğu kadar en az etkilenmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Salgının ortaya çıktığı ilk günden bu yana güvenli üretim için birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Taş, “Yönetim kurulumuzun yapmış olduğu girişimleriyle üretimin aksamaması adına çalışanlarımıza yapılan bu antikor testleri Türkiye ekonomimizin yeni normale, yeni ekonomiye geçişine çok ciddi destek sağlayacak. Bölgemizde 25 bin çalışanımız var. Test sonuçları pozitif çıkan çalışanlarımızın tedavi süreçlerini süratle başlatırken, negatif çıkanların da üretime moralli bir şekilde devam etmelerini amaçlıyoruz. Bu şekilde iş yerlerinde üretim performansı düşmeden bu süreci aşabileceğiz. Antikor testlerinin en büyük özelliği hastalığa karşı bağışıklık kazanmış olanla hastalığı geçirmiş olanı ayırabilmek. Tüm dünyanın büyük bir sınav verdiği KOVID-19 salgını döneminde firmalarımızın üretim hızını düşürmemek için gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83