REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’de 40 milyon liralık altyapı yatırımı

Denizli OSB’de 40 milyon liralık altyapı yatırımı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik şebekesi tamamen yer altına alınarak dış etken kaynaklı kesintiler ortadan kaldırılıyor. Yeni hücre sistemi sayesinde yaşanacak olası arızalardan ise zararın asgariye inmesi planlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2018 Pazar, 12:54

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak altyapı yatırımı başlattı. Bölgedeki tüm elektrik şebekesi yer altına alınarak kesintiler asgariye indirilecek. Özellikle rüzgar ve fırtına gibi dış etkenler nedeniyle kesinti yaşayan işletmeler artık bu dertten de kurtulacak.

5 yıl içinde tamamlanması planlanan proje için Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu her yıl oluşturduğu bütçeye bağlı olarak projeyi sürdürecek. Bu yıl 2 milyon lira bütçe ayrılan projede elektrik kesintilerinin yoğun olarak yaşandığı 8 noktadan çalışmalar başladı. Denizli OSB’deki elektrik şebekesinin yüzde 15’lik kısmı yer altına alındı.

HÜCRE SİSTEMİNE GEÇİLİYOR
Projede sadece şebeke yer altına alınmıyor aynı zamanda hücre sistemine de geçiliyor. Buna göre elektrik direklerinin tarihe karışacağı Denizli OSB’de yaşanan sorunlar artık sadece bir tesisi etkileyecek. Daha önce elektrik problemlerinde tüm bloğu etkileyerek binlerce lira zarara neden olan problemler de bu şekilde ortadan kalkacak. Hücre sisteminde sadece arızanın yaşandığı tesis elektriksiz kalacak diğer işletmeler sorun yaşamadan çalışmaya devam edecek.

TAŞ: 10 SANİYELİK KESİNTİ BİLE CİDDİ ZARARLARA NEDEN OLUYOR
Denizlihaber.com’un sorularını yanıtlayan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Taş projenin 5 yıl içinde tamamlanmasını öngördüklerini belirtti. Taş, “Rüzgarlı ve yağışlı havalarda tellerin birbirine değmesi ile ya da diğer dış etkenlere bağlı olarak zaman zaman elektrik sorunları yaşıyorduk. Sistemin yer altına alınması ile bu sorunlar ortadan kalkacak. Sıklıkla elektriklerin kesilmesine yol açan hatların bulunduğu 8 noktadan çalışmalara başladık, hatları yer altına alıyoruz. Elektrik direkleri kaldırılıyor. Elektrik kesintileri bölgemizdeki işletmelerimizde büyük kayba neden oluyor. 10 saniyelik kesinti bir iplik fabrikasında binlerce lire zarara yol açıyor. Bu sorunları ortadan kaldırmayı istiyoruz. Ayrıca hücre sistemine geçiyoruz. Daha önce bir kesinti olduğunda o bölgedeki tüm fabrikaları etkiliyordu. Şimdi sadece arızanın yaşandığı işletmeyi etkilecek” diye konuştu.

ENERJİNİN DEĞERİNİ BİLİYORLAR
Denizli OSB’de elektrik sistemi yer altına alınırken enerji verimliliği için de ayrı bir program başlatıldı. Aylık 42 milyon kilovat saat enerji kullanan Denizli OSB, enerji tasarrufu uygulamaları ile aylık 7,5 milyon liralık tasarruf sağlamayı da planlıyor. Elektrik, doğalgaz ve su kullanımını toplamda yüzde 25 oranında azaltmayı amaçlayan proje çevre duyarlığı bakımından da örnek kabul ediliyor. Diğer yandan Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kısa süre önce fabrika çatılarının da kullanılması gündeme geldi. Binlerce metrekaralik çatı alanlarının ‘Çatı Üzeri Güneş Enerji Santralleri’ ile elektrik üretimine katkı sağlaması da gündemde. Bu konu hakkında kısa süre önce uzmanlar tarafından sanayicilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde çatı alanlarında elektrik üretimi konusu da sıcak gündem maddesi olarak tartışılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83