REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’de deprem semineri

Denizli OSB’de deprem semineri

Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Murat Şenel ve Spinteks Tekstil A.Ş. Genel Müdürü Yalın Aydın tarafından Denizlili sanayicilerimizi ve yöneticilerimizi bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminer Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2022 Çarşamba, 20:07

Seminer kapsamında Denizli Organize Sanayi Bölgesinde yer alan sanayi yapılarının büyük bir bölümünü meydana getiren prefabrik yapılar ele alındı.
Prof. Dr. Şenel uzun bir süreyi kapsayan ve Denizli OSB’de bulunan binaları ele aldığı çalışmalardan elde ettiği sonuçlar hakkında sanayicilerimizi bilgilendirdi. Mevcut binalarımız ile ilgili sahada ve proje arşivlerinde yapılan envanter çalışmalarından elde edilen bilgileri sanayicilerimiz ile paylaşan Prof. Dr. Şenel, benzer özellikleri taşıyan prefabrik binaların geçmiş depremlerde ne tür hasarlar ile karşı karşıya kaldığını resimler ve fotoğraflar yardımıyla açıkladı.


Son dönemde artan çatı GES uygulamaları sebebiyle ortaya çıkabilecek ilave problemler hakkında sanayicilerimizle bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılan seminerde Prof. Dr. Şenel süre ve maliyet açısından uygulanabilir ve ekonomik güçlendirme yöntemlerinden bahsederek teknik tekstil kullanımının gerek binaların depreme karşı güçlendirilmesinde ve gerekse de GES uygulamalarından kaynaklanabilecek sorunların çözümünde kullanılabileceğini gösterdi.
Spinteks Genel Müdürü Yalın Aydın tarafından mevcut binaların ve özellikle de sanayi yapılarının teknik tekstiller kullanılarak güçlendirilmesi konusunun ele alındığı 2. kısımda ise: Farklı yapısal ve mekanik özelliklere sahip teknik tekstillerin çok geniş bir uygulama alanına sahip olduğu ve uygun malzemelerin doğru projeler ile birleşmesi halinde ortaya hızlı ve ekonomik çözümlerin çıkarılabileceği yapılan sunumla katılımcılara aktarıldı. Spinteks Genel Müdürü Aydın: “Denizli Organize Sanayi Bölgesinde üretimine devam eden ve bu alanda ülkemizin en önemli üreticilerinden biri konumundaki Spinteks firmasının sanayicilerimize ve inşaat sektörüne gereken desteği vermeye hazır olduğu ifade etti.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83