REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’nin iş garantili kursu 14 kursiyerle başladı

Denizli OSB’nin iş garantili kursu 14 kursiyerle başladı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi, çoğunluğunu tekstilcilerin oluşturduğu bölgedeki kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için 14 kursiyeri iş garantisi ile ders başı yaptırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2022 Pazartesi, 15:34

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, nitelikli işgücüne katkı sağlamak amacı ile ‘Tekstil Model Makineci’ kursu için Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü, Honaz İlçe Eğitim Müdürlüğü ve Honaz Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaptı.

İşbirliği kapsamında 14 vasıfsız yurttaşa 352 saat “Tekstil Model Makineci Eğitimi” DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezinde verilecek. Eğitimler, Tekstil Teknolojisi öğretmenleri tarafından teorik ve uygulamalı olarak yapılacak ve kurs süresince günlük 166 TL harçlık İŞKUR tarafından ödenecek. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler Denizli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil firmalarında istihdam edilecek.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, “Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Kurulumuz nitelikli işgücü arayışında olan sanayicimizi yalnız bırakmıyor. İŞKUR destekli ‘Tekstil Model Makineci’ kursumuzu açtık. Bu kursta Organize Bölgemiz firmalarımızın tekstil makineci ihtiyacını gidereceğiz. Ayrıca 14 kursiyerimize de istihdam garantisi sağlayan bir kurs açtık. Kursiyerlerin eğitim ihtiyaçlarını firmalarımız ile birlikte sağlıyoruz. Mesleki Eğitim bizim için önemli. Kursa istihdam garantisi veren firmalarımıza da ayrıca teşekkür ederim. Kurslarımız bölgemizin Mesleki Eğitim Merkezinde, “Tekstil Teknolojileri’ alanında uzman usta öğreticiler ve öğretmenler tarafından verilecektir. Kurs sonunda katılımcılara kursa katılım belgesi verilecek, kursiyerlerimize de İŞKUR günlük harcırah ödeyecektir. Bölgemizin insan gücü ihtiyacını karşılamaya dönük kursları her zaman açıp gençlerin istihdamını da sağlayan çalışmalara hız veriyoruz” dedi.
Kursu Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık da ziyaret etti.

Yorumlar

Muhammet Ali   -  Bağlantı 4 Ocak 2022, 08:40

Bir de iş garantisi olmasın. Makinecilerin ne zamandan beri iş garantisi yok?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83