REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’ye “Sıfır Atık Belgesi”

Denizli OSB’ye “Sıfır Atık Belgesi”

Organize Sanayi Bölgesi ve bağlı birimleri “Sıfır Atık Belgesi” aldı. OSB, ülke genelinde yürütülen “En Çevreci OSB Yarışması”nda da önemli bir aşarı göstermiş, çevre beratı ile ödüllendirilmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2021 Pazartesi, 11:38

12.07.2019 tarih ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Sıfır Atık Yönetmeliği”ne göre, sıfır atık yönetim sisteminin kurularak ilk etapta temel seviyede “Sıfır Atık Belgesi” alma zorunluluğu getirilmişti.

Denizli OSB ve bağlı birimler (arıtma tesisi, inşaat kontrol, elektrik işletme, doğalgaz işletme, itfaiye, güvenlik, işyeri hekimi) ile sosyal tesisler, DOHAŞ antrepo, mesleki eğitim merkezi, 112 acil sağlık istasyonu, OSB camii, OSB Teknik Koleji ve bünyemizde görevli taşeron firmalar, OSB içerisinde bulunan cadde-sokakları kapsayacak şekilde başvuru yapıldı, ilk etapta temel seviyede 24.12.2020 tarih, TS/20/B2/8/1 belge nolu “Sıfır Atık Belgesi” alındı.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi, 2008 yılında T.C. Çevre ve Orman Bakanlı’ğınca ülkemiz genelinde düzenlenen “En Çevreci OSB Yarışması”nda; çevrenin korunması, geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması konularında göstermiş olduğu gayret ve yapmış olduğu çalışmalardan dolayı II. En Çevreci OSB seçilerek “Çevre Beratı” ile ödüllendirilmişti.

Çevre konusunda çalışmaların titizlikle devam edeceğini belirten OSB yönetimi, “Bundan böyle ‘Sıfır Atık Yönetmeliği’nde belirtildiği üzere sırasıyla gümüş, altın ve platin sıfır atık belgelerini almak ve atıksu arıtma tesisinden arıtılarak 2872 sayılı Çevre Kanunu’na bağlı Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nde belirtilen standartların altında alıcı ortama deşarj edilen arıtılmış atık suları ileri arıtma teknolojileri ile geri kazanarak tekrar sanayide veya tarımda sulama suyu olarak kullanarak ‘Sıfır Deşarj’ hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83