REKLAMI GEÇ

DOSTEM’de kalite kontrol eğitim tamamlandı

DOSTEM’de kalite kontrol eğitim tamamlandı

Denizli OSB Mesleki Eğitim Merkezi’nde (DOSTEM), “Enine Boyuna Kalite Kontrol Eğitimi” çerçevesinde eğitim alan 10 kursiyer, eğitimi başarıyla tamamlayarak katılım belgelerini almaya hak kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2023 Çarşamba, 11:35

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve İlkay Gürgün Gelişim Akademisi işbirliğinde düzenlenen “Enine Boyuna Kalite Kontrol Eğitimi” Denizli OSB Mesleki Eğitim Merkezi DOSTEM’de tamamlandı. 50 saat süren yoğun eğitim programının ardından kursa katılım gösteren 10 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlayarak katılım belgelerini almaya hak kazandı. Enine boyuna kalite kontrol eğitimi; tekstil sektöründe kalite kontrol alanında tüm işleyiş süreçlerine hakim olmak, üretim faaliyetlerinin kalite planlarına uygun bir şekilde giriş, ara ve final süreçlerinde kontrol süreçlerini tamamlamak, gerekli kayıtları tutmak ve iş akış düzeyini sağlayabilecek yetkinliğe sahip nitelikte kalite kontrol elemanı yetiştirmek hedefiyle planlanmış ve toplam 9 günlük (500 saat) eğitim sürecini kapsıyor. Program meslek edindirme eğitimi olarak düzenlenip, firmalardan katılan kalite kontrol personellerinin de mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor.

Gerçekleştirilen eğitim programlarında, kalitenin tanımı, temel tekstil bilgisi, temel tekstil terbiyesi, terbiye işleminde ham ve mamül kontrolü, bornoz üretiminde temel bilgiler, üretim prosesleri, temel hesaplamalar, hata tanımları, kalite kontrolü, AQL Tablosu kullanımı, ara kalite kontrolü, doküman hazırlama, sonuçların değerlendirilmesi, raporun hazırlanması, kalite kontrol elemanının görev ve sorumlulukları, yetkileri, final kontrolü, hata tanımları, final kalite kontrol raporu gibi tekniklerde yetkinlikler kazandırıldı.

“EĞİTİM PROGRAMINDA BAŞARILI OLAN KURSİYERLERİMİZE İŞ HAYATINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ”
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, “Eğitim programı Bölge Müdürlüğümüz, İlkay Gürgün Gelişim Akademisi işbirliğinde Mesleki Eğitim Merkezimiz Dostem’de gerçekleştirildi. Tekstil sektöründe Kalite Kontrol alanında nitelikli personel yetiştirmeye yönelik eğitimi planladık ve firmalarımız ile paylaştık. Birçok alanda nitelikli personel yetiştirmek üzere eğitimler düzenliyoruz. DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezimiz ve Bölge Müdürlüğümüz ile bu eğitimleri her alanda gerçekleştirmekteyiz. Sanayicimizin ihtiyacı olan nitelikli personel yetiştirmeye yönelik DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezimiz ve DOSTEK Kolejimiz çalışmalarına devam etmekteler. Eğitim programında başarılı olan kursiyerlerimize iş hayatında başarılar diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83