REKLAMI GEÇ

OSB’DE 7,5 MİLYON LİRALIK TASARRUF

OSB’DE 7,5 MİLYON LİRALIK TASARRUF

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde enerji verimliliğinin artırılması, enerji tüketiminin düşürülmesi planlanıyor. OSB Müdürü Ahmet Taş aylık 7,5 milyon liralık tasarruf öngördüklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2018 Pazar, 13:29

Denizli’nin çevre duyarlılığı ve enerjinin verimli kullanımı bakımından örnek çalışmaları ile gündeme gelen Organize Sanayi Bölgesi, ilerleyen süreçte çok önemli bir enerji verimliliği planı hazırladı. Bölge Müdürü Ahmet Taş enerji verimliliğine ilişkin çalışmaların uzun vadede üreticinin birim maliyetlerini de olumlu yönde etkileyeceğine değinerek rekabet gücünü artıracağına dikkat çekti.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki enerji verimliliği GEKA’nın ‘Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe Temiz Üretim ve Enerji Verimliliği’ başlıklı panelinde gündeme geldi.
Bölge Müdürü Ahmet Taş, Denizli OSB’nin aylık 42 milyon kilovat/saat elektrik, 8 milyon metreküp doğalgaz ve 1,5 milyon metreküp su kullandığını belirterek tüm bu enerji ile 100 milyon ton buhar elde ettiklerini kaydetti.
Kullandıkları enerji ve suyun aylık toplam maliyetinin 30 milyon lirayı bulduğuna değinen Taş enerji verimliliği projeleri ile bu tüketimi yüzde 25 azaltmayı planladıklarını kaydetti. Buna göre Denizli OSB’de çalışmalar gerçekleştikten sonra aylık 7,5 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanmış olacak.

REKABET KOŞULLARI DEĞİŞECEK
Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş paneldeki konuşmasında; “Yapacağımız enerji verimliliği çalışmasıyla yüzde 25’lik bir verimlilik sağladığımızda aylık 7.500.000 TL’lik bir kazanç sağlanmış olacaktır. Bu kazanç sanayicilerimizin birim maliyetini düşüreceğinden dolayı rekabet gücünü artırıp ihracat rakamlarını yükseltecektir. Bu yüzden gerçekleştirilen bu panelden sonra GEKA ve Denizli Enerji Verimliliği Derneği ile birlikte çalışarak sanayicilerimizin enerji etüdlerini hazırlayıp kredi ve hibe desteklerini araştırıp yeni bir proje geliştireceğiz” dedi.

VERİMLİ BİR PANEL
Denizli Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri Mustafa Güner moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; WWF Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Aslı Pasinli, Bursa Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ziya Söğüt, BTSO Enerji Verimliliği Merkezi Müdürü Canpolat Çakal konuşmacı olarak katıldı.  Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan’ın panelin açılışında farkındalık yaratmak ve dönüşümü hızlandırmak istediklerini söyledi. Her yıl farklı bir konseptte yürütülen çalışamaların 2014 yılınan bu yana uygulandığını anlatılırken panelde temiz üretimin önemi, çevrenin koruması ve enerji kaynaklarının etkin kullanımı konuları detaylı olarak incelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83