REKLAMI GEÇ

OSB’de nakit yönetimi semineri

OSB’de nakit yönetimi semineri

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından “Firmalarda Nakit Yönetiminin Önemi ve Uygulanması” konulu seminer düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2018 Perşembe, 15:48

Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminer öncesi açıklama yapan OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, “Sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı her konuda bilgilendirmek amacıyla alanında uzman kişiler ile seminerler düzenlemeye devam ediyoruz. Denizli OSB Yönetim Kurulu olarak sanayicilerimizi ve çalışanlarını her türlü hibe, teşvik, kredi konusunda bilgilendirmeyi bir görev olarak kabul ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından semineri SMMM ve Bağımsız Denetçi Mehmet Sağdıç verdi. Sağdıç, firmalarda hayati öneme sahip olan ve takibi konusunda yapılan ihmallerin geri dönüşü olmayan finansal başarısızlıklara yol açtığı nakit akış yönetiminin önemini anlattı.

Sağdıç, “Şirketlerde nakit yönetimi denince önce bankadaki paranın ya da tahsilat ödeme dengesinin yönetilmesi anlaşılır. Gerçekte şirketlerde nakit yönetimi şirketlerin her alanını yakından ilgilendiren bir konudur” dedi.

Finansal yapının temel taşlarından biri olan “Nakdin Yönetilmesi” ve efektif nakit yönetiminin şirketin karar alma ve karlılığı üzerindeki etkilerini anlatan Mehmet Sağdıç, “Nakit Akış Kavramı”, “Gelir Tablosu ve Nakit Akış Tablosu Farkı”, “Tahakkuk ve Nakit Esası Kavramları”, “Firmalarda Nakit Akış Süreci Etkileyenleri”, “Nakit Döngüsünün Açıklanması”, “Doğrudan ve Dolaylı Nakit Akım Tablolarının Açıklanması” ve “Nakit Bütçeleri” konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83