REKLAMI GEÇ

Denizli Sanayi Odası 50. yılını kutladı

Denizli Sanayi Odası 50. yılını kutladı

Denizli Sanayi Odası (DSO), kuruluşunun 50. yılını kutlama etkinliği düzenledi. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, odanın ilk üyeleri ile meslekte 50. yılını dolduran üyelere ve eski başkanlara plaket verildi. Olten Flermoni Orkestrası’nın sahne aldığı etkinlikte sanatçı Serenad Bağcan da konser verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2023 Çarşamba, 13:03

Denizli Sanayi Odası’nın Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 50. yıl kutlamalarına Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.

Etkinlikte konuşan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Cumhuriyet’in 100. yılında, DSO’nun 50. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Kasapoğlu, DSO’nun yeni 50 yılında güçlenen yeni sektörleriyle yeni hikayeler yazmayı başaracağını ifade ederek şunları söyledi:

“Bugüne kadar gelen sanayi yolculuğumuzda başta tekstil olmak üzere, mermer, bakır, kablo, demir çelik gibi sektörleri önemli yatırımlar ve kapasiteler oluşturdu. Yapılan yatırımlar ve girişimler, Denizli’nin ülke sanayisinde her zaman özel bir yerde tuttu. Özellikle çok ortaklı yatırımlar ve girişimler, bir çoğu bugün faal olmasa da şehrin ortaklık kültürünün güçlü olduğunu ve önümüzdeki dönemde yeniden hatırlamamız gereken bir değer olduğunu düşünüyoruz. Global dünyada rekabet edebilmek için, sermaye, bilgi ve girişim birlikteliğinin kaçınılmaz olduğunu ve bunu sağlayacak kültürün bu toprağın mayalarında olduğuna inanıyoruz.”

Geleneksel sektörleri yeni dönemin şartlarına göre uyumlamak ve ayakta tutmayı hedeflediklerini anlatan Kasapoğlu, “Bugün neredeyse tüm sektörlerimiz, global piyasalarda yaşanan durgunluk ve ülkemizde uygulanan para politikaları neticesinde oluşan yüksek üretim maliyetleri sebebiyle daralmaya girmiş durumda. Aktif kapasitelerimiz düşüyor, ihracatımız geriliyor, istihdamda kayıplar yaşıyoruz. Üretmekte ve ihraç etmekte zorlanıyoruz. Global piyasalarda rekabet gücümüz bozuldu” dedi.

Sanayicilerin bu zorlu süreçten esnek ve hızlı yapılarıyla, maliyet ve verimlilik kontrolleriyle en az hasarla çıkmayı başaracaklarını dile getiren Kasapoğlu, küresel piyasalarda talebin canlanması ve ülkemizdeki enflasyonun düşmesiyle sanayinin yeniden eski hızlı günlerine geri döneceğini ifade etti.

Başkan Kasapoğlu’nun konuşmasının ardından odanın ilk üyeleri ile meslekte 50. yılını dolduran üyelere ve eski başkanlara plaket verildi.

DSO’nun 50. yıl kutlamalarına Olten Flermoni Orkestrası ve sanatçı Serenad Bağcan renk kattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı