REKLAMI GEÇ

Denizli Sanayi Odası Başkan Adayı Selim Kasapoğlu ile hedeflerini konuştuk – 1

Denizli Sanayi Odası Başkan Adayı Selim Kasapoğlu ile hedeflerini konuştuk – 1

4 Ekim’de gerçekleşecek DSO seçimlerine aday olduğunu açıklayan Aslı Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi, DSO Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ile DSO seçimleri, adaylık süreci ve merak edilenleri konuştuk. 10 yıldır DSO’nun birçok kademesinde, 20 yıldır ise Denizli’deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol üstlenen Kasaploğlu, çıtayı daha da yükseltmek istediklerini belirterek, “Değişime öncülük etmek istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2022 Cuma, 14:44

Kasapoğlu, bugüne kadarki süreci ve seçim sonrasındaki hedeflerini Denizli Haber’e anlattı. Genç sanayici, sahaya çıktığı ilk günden bu yana ‘inovasyon’ üzerinde duruyor. Denizli sanayisinde çığır açma hedefleri olan Kasapoğlu’nun röportajını 3 günlük dizi halinde yayımlayacağız.

BÖLÜM 1
“Bugüne nasıl gelindi”

Röportajımıza sizi tanıyarak başlayalım. Selim Kasapoğlu kimdir?
Selim Kasapoğlu- 1977 yılında Denizli’de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Denizli’de tamamladım. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi işletme fakültesinden mezun olduktan sonra Boston Üniversitesi’nde işletme yönetim dersleri aldım. 2000 yılında Denizli’ye dönerek aile şirketimiz Aslı Tekstil’de görev almaya başladım. Bunların yanında Denizli Genç İşadamları Derneği’nde (DEGİAD) 3 dönem yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı yaptım. TOBB’a bağlı Genç Girişimciler Kurulunun Denizli yapılanmasında görev aldım ve burada Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) 10. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptım. 10 yıldır birçok kademesinde görev aldığım DSO’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıyken, yeni dönem için DSO Başkanlığı’na adaylığımı açıkladım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

DSO Başkanlığı’na neden aday oldunuz?
Adaylık sürecimin başlangıcını bir önceki DSO seçimleri olarak ifade edebilirim. Önceki seçim tamamlanıp, yeni meclis oluştuktan sonra kendi içimde yeni dönemde bir değişim olması ve yeni arkadaşların gelmesi gerektiği düşüncesine sahiptim ve bu fikrimi birçok arkadaşım ile paylaştım. DSO Meclisi’nde görev aldığım genç arkadaşlarımla beraber o görüşmeler zaman zaman devam etti. Sürekli “Daha iyi Sanayi Odası nasıl olmalı? Neler yapabiliriz? Yönetimde ve mecliste daha aktif nasıl bir yol izleyebiliriz? Şehre nasıl dokunabiliriz?” gibi soruları sürekli konuştuk, fikir jimnastiği gerçekleştirdik. Seçim süreci yaklaştıkça görüşmelerimiz hızlandı ve olgunlaştı. Mayıs ayı içerisinde bu fikrimi daha da genişlettim. Arkadaşlarım ile yaptığım o görüşmelere ilave olarak, meclis üyesi arkadaşlarımla, sektör temsilcileriyle ve Sanayi Odası’na emek veren ve ilgi gösteren insanlar ile görüşmelerim neticesinde aday olmaya karar verdim. Kentte DSO seçimiyle ilgili güzel bir hava oluştu. Denizli’de değişime öncülük etmek istiyoruz.

Kendinizi DSO Başkanlığı’na hazır hissediyor musunuz?
45 yaşındayım. 10 yıldır DSO içerisindeyim. DSO’nun birçok kademesinde görev aldım. Mecliste görev yaptım, bütçe komisyonunda çalıştım, birçok komisyonda çalıştım, yeni binanın inşaat komisyonunda başkanlık yaptım. Yönetim kuruluna girdim, yönetim kurulunda başkan yardımcılığı yaptım. Sivil toplum örgütlerinde ve Denizli sanayisinin gelişimi adına yaklaşık 20 yıllık tecrübemi, bilgimi, birikimimi ve enerjimi Denizli için, Denizli sanayicileri için kullanmak istiyorum. Yaptığım görüşmelerde hiçbir olumsuz düşünceyle karşılaşmadığım gibi, DSO Başkanlığı için doğru vaktin geldiğini, yeni bir ekibin kurulması, genç, heyecanlı, dinamik ve hevesli arkadaşların göreve gelmesinin fayda getireceğini söylediler. Bunlar açıkçası bu kararı almamda bizi cesaretlendirdi. Denizli’deki işbirliği gücüne, genç sanayicilerin ideallerine ve büyüklerimizin engin tecrübelerine inanan biriyim. Biz bu göreve hazırız.

Yarın: Denizli sanayisine uluslararası vizyon geliyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı