REKLAMI GEÇ

Denizli sanayisinde istihdam sıkıntısı

Denizli sanayisinde istihdam sıkıntısı

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, EYT ile birlikte 40 yaş üzerinin istihdamdan uzaklaştığını belirterek, ortaya çıkan istihdam sorununa dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2023 Perşembe, 11:58

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) ve Denizli Sanayi Odası iş birliği ile işçi ve işveren hakları ile yabancı uyruklu işçi çalıştırma şartları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, DSO Y.K. Başkan Yardımcısı Mehmet Serter ve Denizlili iş insanlarının yer aldığı toplantıya konuşmacı olarak Avukat Mehmet Ali Dokumacı, Güzide Erten ve Mahir Akbaba katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kasapoğlu son dönemde sanayici, üretici ve ihracatçının zor dönemlerden geçtiğini belirtti. Yeni ekonomi politikalarının uygulanmaya başlandığını hatırlatan Kasapoğlu, “Bizim de yeni dönemden birçok talebimiz odu. Alınan kararlarla en azından ihracatçılar için finansal olanaklar geliştirildi. Bu gelişmeleri Oda olarak oldukça olumlu buluyoruz. Dünyada genel anlamda ekonomik problemler hâkim. Bizim ihracatçılarımız da kendi içerisindeki sıkıntılar varken bir de uluslararası pazarda da bu türden problemlerle mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Sanayicimiz istihdam ile ilgili sıkıntılar yaşamaya başladılar. Özellikle EYT ile 40 yaş üstü üretimden uzaklaşmış oldu” dedi.

Başkan Kasapoğlu; istihdam, işçi, işveren ve yabancı uyruklu işçi konularına da değindi.

YABANCI UYRUKLU İŞÇİLER ELE ALINDI
Toplantı konuşmacıları, İş hukuku, istihdam ilişkileri, işe alım süreçlerindeki hukuki prosedürler, yabancı işçilerin çalışma statüleri hakkında bilgilendirmelerde bulunup, mevzuatları aktardı.

Toplantı, sonra soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Yorumlar

oğuzhan   -  Bağlantı 28 Temmuz 2023, 08:59

Keşke sadece işveren değil işçi kısmını da toplantıya çağırsanız. Her işveren yanında 1 işçi götürsün sektör sorunları o zaman ele alınır bu şekilde sadece kendinizi kandırır çareyi yabancı işçide ararsınız.

M. ALi ÖZHAN   -  Bağlantı 27 Temmuz 2023, 13:55

Denizli li patronlar işçisine köle gözüyle bakıyor, bir çok EYT li emekli 7500 tl maaş alıyor nedenide aldığı maaş üzerinden sigorta primi yatmadığı için, yıllarca sömürüldü işçi emeği, şimdi emekli maaşı bağlanınca emekçinin aklı başına geldi.

güneycabbar   -  Bağlantı 27 Temmuz 2023, 12:26

40 yaşında adamı emekli edersen olacağı bu bu daha iyi günler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı