REKLAMI GEÇ

Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Denizli’de konser

Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Denizli’de konser

Antakya Medeniyetler Korosu, Denizli Sanayi Odası’nın 50’nci yılı kapsamında Avrupa Günü Dayanışma Konserleri ile Denizlililerle buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2023 Pazar, 13:05

Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi; AB Türkiye Delegasyonu desteği ile Antakya Medeniyetler Korosu konseri düzenledi. Konser Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Denizli Sanayi Odası’nın 50’nci yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşti.

6 Şubat depreminde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, acıları hafifletmek amacıyla Türkiye’de 8 ili kapsayan konser etkinliklerine başladı. Etkinlik kapsamının ikinci durağı Denizli’de oldu.

Denizli protokolü ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşması gerçekleştiren DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, “Avrupa Birliği, depremlerden sonraki süreçte bölgeye gönderdiği insani yardımlarla yanımızda oldu. Bugün; dayanışma, birlik ve beraberlik teması ile mayıs ayının ilk haftasında Avrupa Birliği Günlerini idrak ediyoruz.
Sanayi Odası olarak bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Odamızda bölgemizdeki pek çok kurum gibi deprem bölgesine depremin olduğu ilk saatlerden itibaren yardım ulaştırmak için organize oldu.
Odamız Üyelerince bizlere ulaştırılan yardım malzemelerinin afet bölgesindeki ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza sevkiyatlarını gerçekleştirdik.
Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizce başlatılan, afet bölgesindeki vatandaşlara yönelik kalıcı konut projesi ve bölgedeki istihdam ve ekonomik yaşamın yeniden canlanmasını amaçlayan pek çok projeye de destek olduk.
Avrupa Birliği’nin afet sonrasındaki süreçte vatandaşlarımıza yardımları için teşekkür ediyor, Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı