REKLAMI GEÇ

Meslek liselerinde sanayicinin istediği bölümler açılacak, öğrenciler işi hazır meslek sahibi olacak

Meslek liselerinde sanayicinin istediği bölümler açılacak, öğrenciler işi hazır meslek sahibi olacak

Denizli Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Sanayi Odası arasında “Mesleki Eğitim ve İş Birliği” protokolü imzalandı. Protokol gereği; meslek liselerinde sanayi tesislerinin ihtiyacına göre bölüm açılacak. Öğrenciler işbaşı eğitimi ile işi hazır şekilde mezun olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2024 Çarşamba, 12:26

Mesleki Eğitim ve İşbirliği Toplantısı Denizli Sanayi Odası’nda (DSO) Gerçekleştirildi.

Toplantıya, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, Milli Eğitim Müdürlüğünün temsilcileri, eğitimciler ve sanayiciler katıldı.

“İŞBİRLİĞİ ÖĞRENCİLERE KATKI SUNACAK”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, sanayideki nitelikli istihdama ve meslek liseleri ile sanayi kuruluşlarının entegrasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kasapoğlu konuşmasının devamında, kurumlar arası iş birliklerinin Denizli’ye, sanayiciye ve mesleki eğitim görmüş öğrencilere çok büyük katkılar sunacağını belirtti.

EĞİTİM ORTAMINI SANAYİCİ SAĞLAYACAK, HAMİLİK YAPACAK
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Oğur’un, Denizli’deki meslek liseleri hakkında istatistiki bilgiler verdiği sunumu ile devam eden toplantının Denizli Sanayi Odası, Denizli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile  ”Mesleki Eğitim ve İş Birliği” Protokolü İmzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında, mesleki eğitim müfredatının sanayicilerin talepleri doğrultusunda güncellenmesine, işletmelerde öğrencilere yönelik işbaşı eğitimlerinin artırılmasına, uluslararası projelere destek verilmesine ve teknik gezilerin planlanmasına karar verildi.

İmzaların atılmasının ardından, sanayicilerin, kendi alanlarını ilgilendiren bölümlerde öğrenci yetiştirilmesi, ilgili okullara yönelik fiziki şartların artırılması kapsamında ”Hamilik” görüşmeleri gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı