REKLAMI GEÇ

11 BİN MÜKELLEFE HACİZ!

11 BİN MÜKELLEFE HACİZ!

Vergi affından faydalanarak borcunu yapılandıran 75 bin 141 mükelleften 10 bin 814’ü ilk 3 taksiti ödeyemedi. Böylelikle yapılandırmaya tabi tutulan 285 milyon 815 bin TL tutarındaki alacağın 109 milyon 277 bin TL’sinin yapılandırması da bozulmuş oldu.

/ DENİZLİHABER / 27 Ekim 2011 Perşembe, 12:27

Bu rakamın yapılandırılan alacağın yüzde 38’ine tekabül ettiğini kaydeden Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Muharrem Dörtkol, 3 taksit ödeme yapmayanlar hakkında haciz işlemlerinin başlatıldığını duyurarak, bugüne kadar birikmiş 2 taksiti olanlara aynı duruma düşmemeleri için kasım ayındaki 4. taksiti mutlaka yatırmaları uyarısında bulundu.

Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Muharrem Dörtkol açıklamasında, “6111 sayılı ‘Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve diğer bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanunun 25 şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girmiş olup yapılandırmalarını peşin yapanların ödemeleri temmuz ayı itibariyle sona ermiş taksitlendirilen tutarın ise haziran, temmuz ve eylül aylarında 3 taksit ödemeleri yapılmıştır. Yapılandırdıkları tutarları taksitler halinde ödeyen mükelleflerden haziran, temmuz ve eylül aylarındaki 3 taksit ödenmesinden en az birirni ödeyenlerin kanundan yararlanma hakkı devam etmekte hiç birini ödemeyenlerin ise 6111 sayılı kanundan yararlanma hakları kalmamıştır. Taksitlerden en az bir tanesini ödeyerek 6111 sayılı kanunun getirdiği hakları kaybeden mükelleflerin borçları 25 Şubat’tan önceki eski haline dönmüş, ayrıca o tarihten bugüne kadar her ay için ayrı ayrı 1.40 gecikme zammı da üzerlerine ilave edilmiştir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nca vergi daireleri başkanlarına hitaben yazılan 10 Ekim 2011 tarih ve 95092 sayılı genel yazıda 6111 sayılı kanundan yararlanma haklarını kaybedenlerin ayrı olarak listelendiği belirtilerek bu mükellefler hakkında yapılacak cebri takip ve icra işlemlerinin bizzat takip edileceği bildirilmiştir. Bu işlemler banka hesaplarına bloke konması, 3. şahıslardaki alacakların haczi, motorlu araç,menkul mal ve gayrimenkul malların satılarak paraya çevrilmesidir. 2011 yılında 2 taksit ödemesini yerine getirmeyenlerin kasım ayındaki 4. taksit ödemesini süresinde yapmaları büyük önem taşımaktadır. Eğer bu taksit süresi içinde ödendiği takdirde 2012 yılında tekrardan 2 taksiti geciktirme hakkına kavuşacaklardır. Diğer taraftan da, cari yılda tahakkuk edecek vergilerin de aynı şekilde ödenmesi gerekmektedir. 6111 sayılı kanunun getirdiği büyük imkanları kaybetmemek ve cebri icra işlemine maruz kalmamak için taksitlerinizi ve cari dönemde tahakkuk edecek vergilerinizi süresinde ödeyiniz. Özellikle 2011 yılında 2 taksitini süresinde ödemeyenlerin kasım ayındaki taksiti ödemeleri çok önemlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı