REKLAMI GEÇ

12 sektöre destek istediler

12 sektöre destek istediler

Denizlili sanayiciler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Denizli’deki 12 sektör için destek istedi. Teşvik Yasası’nın yeniden düzenlenmesi sırasında bu 12 sektörün de dikkate alınmasını isteyen Denizli heyeti, Başbakan Erdoğan’la olan görüşmenin ardından toplantıdan umutlu ayrıldı.

/ DENİZLİHABER / 3 Eylül 2008 Çarşamba, 00:00

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Raşit Güntaş ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Denizli’nin ekonomisi, Tekstil Sektörü Eylem Planı ve düzenleme çalışmaları devam eden teşvik yasası ile ilgili toplantıya katıldı. Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, Mithat Ekici ve Mehmet Salih Erdoğan da katıldı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli’nin mevcut sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini söyledi. Yatırım ile ilgili beklentileri Başbakan Erdoğan’a anlattıklarını belirten Keçeci, “Bilindiği gibi sektörlere göre düzenleme yapılan yeni teşvik yasası çalışmaları devam ediyor. Başbakan Erdoğan’a Denizli’de düzenlenen teşvik yasasında ihmal edilmemesi gereken ve son yıllarda kentte öne çıkan sektörlere destek istedik. Tekstil ve hazır giyim, mermercilik, metal bakır kablo, enerji, seracılık, makine, akıllı tekstil, turizm, hayvancılık, gıda, jeotermal ile bilgi işlem teknolojileri sektörleri olmak üzere 12 iş kolunda destek verilmesi gerektiğini anlattık. 5084 sayılı Teşvik Yasası’nda olduğu gibi Denizli yeni düzenlenen teşvik yasasında da ihmal edilirse telafi edilemeyecek durumlar ortaya çıkar” dedi.

Başbakandan Kalkınma Ajansı ve demiryolları ile ilgili destek de istenildiğini bildiren Keçeci, “Başbakanımız taleplerimize karşı çok olumlu baktı. Bu konularla ilgileneceğini, Denizli’nin ihmal edilmemesi gereken bir kent olduğunu söyledi. Denizli’ye karşı bir sempatisi olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan isteklerimize olumlu baktı. Umutluyuz. Umarım Denizli istediğini alır” dedi.

DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli’nin özellikle şu anda tekstille ilgili yaşadığı yüksek maliyet sorunlarını Başbakan Erdoğan’a ilettiklerini söyledi. Toplantıda Vali Yavuz Erkmen’in yol ve baraj inşaatlarının tamamlanması gibi Denizli’nin genel sorunlarını anlattığını kaydeden Özer, “5084 sayılı Teşvik Yasası’nda Denizli çok mağdur oldu. Şu an sektörlere göre düzenlenen yeni teşvik yasasının dışında kalmamak için taleplerimiz oldu. Sektörlere göre düzenlenecek olan teşvik yasasında Denizli’de son yıllarda öne çıkan 12 iş koluna teşvik verilmesi talebimiz oldu” dedi. Başbakan Erdoğan’ın isteklerine çok olumlu baktığını işaret eden Özer, “Başbakan Erdoğan gerekli incelemeleri başlatacağını söyledi. Umutluyuz. Umarım Denizli ve ülkemiz adına hayırlı olur” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı