2 bin kişiye meslek öğretilecek

İş-Kur İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile 60 meslek dalında, 2 bin işsize meslek öğretilecek. İş-Kur İl Müdürü Ahmet Canımova, kursların ücretsiz olduğunu ve kursiyerlere günlük 15 TL harçlık verileceğini belirtti.
/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2009 Çarşamba, 01:00
İşsizlere yönelik İş-Kur İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında önemli bir protokol imzalandı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen tören ile imzalanan protokol sayesinde, 60 meslek dalında 2 bin işsize meslek öğretilecek. Yapılan protokole göre, işsizlik ödeneğinden yararlanan 2 bin işsiz, il ve ilçe halk eğitim merkezlerinde, endüstri meslek liselerinde, ticaret meslek liselerinde, kız meslek liselerinde ve mesleki eğitim merkezlerinde meslek kursu alacak.
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, meslekle ilgili tüm okulları, bu kurslar için seferber ettiklerini, bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını ve bu kursların ilimiz için meslek alanında yeni bir sayfa açacağını söyledi. İş-Kur İl Müdürü Ahmet Canımova da bu kursların ücretsiz olduğunu ve kurslara devam eden kursiyerlere günlük 15 TL harçlık verileceğini söyledi.