REKLAMI GEÇ

“2010 başta biz ve diğer sektörler için atılım yılı olacak”

“2010 başta biz ve diğer sektörler için atılım yılı olacak”

Denizli’de yılda ürettiği 12 milyon adet alabalığı işleyerek Hollanda üzerinden tüm AB ülkelerine ihraç eden Türkiye’nin en büyük alabalık üreticisi Özpekler Su Ürünleri Genel Müdürü Yasin Özpek, 2010 yılının başta kendileri ve diğer sektörler için atılım yılı olacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Ocak 2010 Salı, 18:43

2009’da yaşanan tüm olumsuzluklara ve tüm sektörleri etkileyen küresel krize rağmen 5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Özpek, daha çok üretmek ve daha çok ihracat yapmaktan başka şanslarının olmadığını söyledi. 2009 yılında krizin etkilerini büyük küçük tüm işletmelerin hissettiğini, krize rağmen dayanan, krizi fırsata dönüştüren firmaların içerisinde yer almayı başardıklarını ifade eden Özpek, krizin psikolojik baskısının da halkın üzerinden kalkmaya başladığını, insanların tekrar alış veriş yapmaya başladığını, ihtiyaçlarını ertelemekten vazgeçtiğini söyledi. Özpek, “Her şeye rağmen yeni yılla birlikte güzel günler bizi bekliyor. Krizinde üstesinden gelmeyi hep birlikte başaracağız. Bizim üretmekten ve satmaktan başka bir kurtuluş yolumuz yok. Onun için herkes felaket tellallığını bir kenara bırakıp daha çok çalışmaya devam etmeli. Geride bıraktığımız yılda 5 milyon dolarlık yatırım yaptık. 200 kişiye istihdam sağlıyoruz. Önümüzdeki aylarda tesislerimizde deniz balığı da işlemeye başlayacağız. Tespit çalışmalarımızın devam ettiği bölgelere yeni çiftlikler kuracağız. En az 50 kişiye daha istihdam sağlayacağız” dedi.

Bize gölge olmayın
Ekonominin lokomotif sektörlerini bünyesinde barındıran Denizli’nin Ege’nin parlayan şehri olmaya devam edeceğini belirten Özpek, “Bizim girişimci ruha sahip olduğumuz, yatırım yapmayı ve çalışmayı çok sevdiğimiz hiçbir zaman unutulmamalı. Dedelerimizden babalarımızdan devir aldığımız işlerimizi daha ileriye taşımak bizin en büyük hedefimizdir. Ancak yeni yatırımlarla ilgili yaşadığımız bürokratik sıkıntılar çok fazla. Yeni yılda girişimcilerin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Üretip, işleyip dünyanın balıkçılıkta ismini duyurmuş ülkelerine balık ihraç ediyoruz. Sadece bizim firmamızın ilimiz ekonomisine katkısı yıllık 7 milyon avro. Biz kazandığımızı yine yeni yatırımlarla ilimize harcamak istiyoruz. Onlarca kişiye dahi iş kapısı açmak istiyoruz.” Dedi.

Halimizi soran bile olmadı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında İzmir’de yaptığı konuşmada söylediği ‘Siyasi, askeri zaferlerle ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa kazanılan zaferler kalıcı olmaz, az zamanda kaybedilir’ sözünü kendileri için çok önemli olduğunu hatırlatan Özpek, “Bu güne kadar yaşanılan sıkıntılar, çekilen zorluklar, istihdamdaki daralma ve birçok olumsuzluğu rağmen, başta ilin yöneticileri ve siyasiler olmak üzere hiç birinden destek göremedik. Burada destek sadece maddi anlamda değil, bir kere biz veya diğer fabrikalara gidip sizin haliniz ne? ne yapıyorsunuz diyen olmadı. Her şeye rağmen bu ülke, bu topraklar bizim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ışığında daha çok üretmeye, daha çok satmaya devam edeceğiz. Yeni yılda hedefimiz, daha çok yeni yatırım, daha çok üretim olacak” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı