REKLAMI GEÇ

30 yaşındaki kadın İŞKUR ile arıcılığa başladı, ilk yıl 550 KG bal hasadı yaptı

30 yaşındaki kadın İŞKUR ile arıcılığa başladı, ilk yıl 550 KG bal hasadı yaptı

Sağlık nedenleriye kuaförlük mesleğini bırakan, 6 ay işsiz kaldıktan sonra İŞKUR’a hibe için başvuran 30 yaşındaki Esra Karabaş, 110 kovanla arıcılığa başladı, ilk yıl 550 kilogram bal hasadı yaptı, iş kurmak isteyenlere böyle seslendi: “Yapamazsın diyen hiç kimseyi dinlemeyin”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2020 Perşembe, 16:38

Denizlili 30 yaşındaki bir çocuk annesi Esra Karabaş, hayata her zaman başlama fırsatı olduğunu gösteren isimlerden oldu. Kuaför çıraklığıyla başladığı işini sağlık nedenleriyle sürdüremeyen Karabaş, 6 ay iş bulamayınca şansını dede mesleğinden yana kullanmak istedi.

Arıcılık mesleğinin içinde büyüyen Karabaş, kovan ve arı almak için gereken sermaye için İŞKUR’a başvurdu. İstihdama yönelik paketler sayesinde 38 bin 376 lira hibe almaya hak kazanan Karabaş, 110 kovanla arıcılığa başladı.

Bu bal sezonunu yaylalarda arılarıyla geçiren Karabaş, 550 kilogram bal hasadı yaptı, 100 kilograma yakın polen üretti.

Yakın zamanda arı sütü, arı zehri ve Perga (ari ekmeği) üretimi de yapmaya başlayacağını söyleyen Karabaş, “Aile desteği tabii ki çok önemli. Onlar olmasa bu kadarını başarabilir miydim bilmiyorum. Bildiğim şu ki ‘yapamazsın’ diyen hiç kimseyi dinlemesinler. Yeter ki inansınlar ve kendilerine güvensinler. İnsanın istedikten sonra yapamayacağı hiçbir iş yok. Ben kendime inandım, araştırdım ve İŞKUR’a başvurdum. İŞKUR bana destek oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı