5 kadın 5 başarı öyküsü

Denizli Kadın Gelişim ve Kültür Derneği ( KAGED ) “ Kültürün tasarıma Yansıması” konulu 4. Her şeye Rağmen Kadın panelini Dedeman Otel’de gerçekleştirdi. Panele katılan 5 kadın başarı hikayelerini Denizlili kadın girişimcilerle paylaştı.
/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2012 Salı, 12:17
Panelin moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Günseli Özen Ocakoğlu gerçekleştirdi. Panelistler ise Sinpaş’ın Bosphorus City gibi büyük projelerin mimarı Workshop Mimarlar Ltd. Şti. kurucusu Mehpare Evrenol, “Kaybolan Türkler” ve “Dost Şehirler, Aşina Yüzler” kitaplarının yazarı Ülkü Özel Akagündüz, Urfa’nın ilk Kadın Girişimcisi Cevahir Konuk Evi’nin sıra dışı İşletmecisi Cevahir Asuman Yazmacı, Denizli’de tasarımlarına Osmanlı detaylarını işleyen moda evi sahibi Ebru Mersin ve yine Denizli’den 45 bin tasarımı ile Akova Tekstil markasını dünyaya taşıyan Betül Kulaklı Ağanoğlu idi.
Panelistlerden her biri kendi sektörlerinde kendi bakış açıları ile kültürümüzün yaşatılması amacıyla tasarımlarında kültürel öğelere nasıl yer verdiklerinden ve küreselleşmeye karşı durmadan öz değerlerimizi koruyabilmenin yolunun aileden geçtiğinden bahsetti.
Mimar Mehpare Evrenol artık şehirlere sığmayan nüfusun gökdelenlere yerleştirilmesinden ve modern çağın göstergesi gökdelenlerde dahi kültürel değerlerimizde yer alan aile kavramına uygun tasarımların olabileceğini söyledi.
Cevahir Konuk Evi işletmecisi Cevahir Asuman Yazmacı ise bir gün yemeğe gittiği Valilik konuk evindeki muameleden memnun kalmayınca Urfa’nın tanıtımının iyi yapılabilmesi amacıyla konuk evini satın alış hikayesinden ve günümüzde konuk evinin Urfa’nın tanıtımı açısından önemini aktardı.
Moda tasarımcısı Ebru Mersin, günümüzde gençlerin özel günlerinde geleneksel giyimlerden çok modern giyime yöneldiklerini ancak kendisinin en modern tasarımlarında bile detaylarında kültürel öğelere yer vermeye çalıştığını anlattı.
Denizlili iş kadınlarının yoğun ilgi gösterdiği panele katılım son derece fazla oldu. Denizlili iş kadınları panel sonrası öğle yemeğinde panelistler ile tanışma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı buldu.