REKLAMI GEÇ

75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi özelleşiyor

75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi özelleşiyor

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi özelleşiyor. Özelleştirme işlemleri sonrası okul Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ne devredilecek okulda, sanayi kuruluşlarının ihtiyacına göre kalifiye eleman yetiştirilmesi amaçlanıyor.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2014 Cumartesi, 10:51

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul’da Denizli Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde bulunan ve 2001 yılında Denizli İl Özel İdaresi’ne devredilen 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin geri alınması görüşüldü.

75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin geri alınarak Denizli OSB’ye bağlı bir okul olarak yönetilmesi hakkında bilgi veren Organize Sanayi Bölge Müdürü Tanju Beştaş, bu çalışmanın Denizli OSB ve sanayiciler için faydalı olacağını ifade etti. Beştaş, “Şu anda 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu arsayı biz 2001 yılında bedelsiz olarak Denizli İl Özel İdaresi’ne verdik. İl Özel İdaresi de buraya meslek lisesi yaptı. 2012 yılında resmi gazetede yayınlanan kanuna göre Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan meslek ve teknik liseleri OSB’lerin alması için hak tanındı ve teşvik verildi. Bu teşvike göre, branşlarına göre öğrenci başına yıllık 5 bin-5 bin 500 TL teşvik verilecek. Bunu Türkiye’de ilk defa Manisa OSB yaptı ve gayet başarılı bir şekilde yürütüyor. Hem okullar kaliteli, hem de başarılı. Kalifiye eleman eksikliğinden dolayı bu çalışmanın ilimizde de başarılı olacağını düşünüyoruz. Şu anda çalışmalarımız hazır, evraklarımızı tamamladık ve valiliğimize başvuracağız” dedi.

ic-1

“KAR AMACIMIZ YOK”

75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin alınarak OSB tarafından yönetilmesinde kar amaçlarının olmadığını, tek dertlerinin kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu söyleyen OSB Başkanı Abdülkadir Uslu, “Yaklaşık 8 ay önce Vali Bey’e giderek 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni geri istedik. İşçi ve yetişmiş insan gücü konusunda sanayiciler olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Eğer bu okulun devri bize gerçekleşirse, sanayici arkadaşlarımıza giderek eksiklik gördükleri meslek dallarında okulumuzda eğitim vermeye başlayacağız. Sabahtan okulda işin pratiğini gören öğrenciler, öğleden sonra iş yerlerinde uygulamalı olarak eğitim alacak. Burada kar amacımız yok. Bu şekilde işlesin istiyoruz. Meslek lisesi öğrencilerine her zaman destek veriyoruz. 340 öğrenciye 35 bin TL tutarında burs veriyoruz vermeye de devam edeceğiz” dedi.

ic-2

SANAYİCİ’DEN ÖZ ELEŞTİRİ

Meslek liselerinde yetişen elemanlara sahip çıkmadıkları yönünde özeleştiride bulunan OSB Yönetim Kurulu üyesi Derya Baltalı, “Bizlerin öncelikli olarak öğrencilerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Öğrencilerimize sahip çıkmaz, desteklemez ve özendirmezsek yıllardır çektiğimiz kalifiye eleman sıkıntısını çekmeye devam ederiz” dedi.

ic-3

Konuşmaların ardından 75. Yıl Teknik Meslek Lisesi’nin devralınması ile ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı