REKLAMI GEÇ

ABD’liler hapşırdı Denizli nezle oldu

Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Samet Gündüz, “ABD’de yaşanan ve dalga dalga yayılan Mortgage krizi sonrası, önemli müşterimiz olan ABD’den gelen taleplerde büyük azalma oldu” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Eylül 2007 Perşembe, 00:00

ABD’de yaşanan Mortgage krizinden, bazı Denizlili tekstil firmaları, ellerindeki dövizi bozdurarak 3-4 aylarını garanti altına alırken, mermer sektörü olumsuz etkilendi. Yurtdışına en çok ABD’ye mermer ihracatı yapan mermercilerin işlerinde, kriz sonrası bir durgunluk yaşanıyor.

Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Samet Gündüz, “ABD’nin inşaat sektöründeki en ufak olumsuzluk, Türkiye’deki inşaat sektörünü özellikle de mermer sektörünü vuruyor. ABD’deki Mortgage sisteminin çökmesinden kaynaklanan bir talep daralması var. Denizli’nin mermer ihracatının yüzde 70’e yakını ABD’ye yapılıyor. Türkiye’nin ise toplam mermer ihracatının yüzde 40’ı ABD’ye yapılıyor. Kriz sonrası, ABD’den gelen talepte yaşanan daralma sonrası, mallar fabrikalardaki depolarda bekletilmeye başlandı. Mortgage sistemindeki kriz, daha da derinleşirse bizim için büyük sıkıntı olur” dedi. Dolardaki ani artış ve düşüşlerin, ihracat yapan firmaları olumsuz etkilediğini ifade eden Gündüz, “Dolar, mutlaka gerçek seviyesine gelmeli ve üretimin üzerindeki yükler kalkmalı. Bizim artık dünya şartlarında rekabet edebilir hale gelmemiz lazım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı