REKLAMI GEÇ

ADM Elektrik’in Ar-Ge Merkezi binası açıldı

ADM Elektrik’in Ar-Ge Merkezi binası açıldı

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtımını abonelere ulaştıran ADM Elektrik’in Denizli’deki genel müdürlüğü bahçesinde inşa edilen yeni Ar-Ge binası hizmete açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2021 Cuma, 13:10

ADM Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre, daha önce kurum bünyesinde Ar-Ge Müdürlüğü olarak kurulan merkez, çalışmalarını yeni binası ve yapısıyla sürdürecek.

Merkezde enerji verimliliğine ilişkin projelerin yanı sıra bu konudaki yazılım ve donanımlar geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Pamukkale Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Ar-Ge çalışmaları için iş birliği protokolü imzalayan kurum, üniversite öğrencilerinin Ar-Ge faaliyetlerini takip etmesi, sektöre dair danışmanlık alması ve projeleri için uygulama alanı bulmalarına imkan sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ADM Elektrik Genel Müdürü Ahmet Bayramoğlu, merkezin sektördeki yeni teknolojileri izleme ve bu gelişmelerin parçası ve üreticisi olma adına önemli fırsat sunacağını belirterek şunları kaydetti:

“Merkezimize elektrik dağıtım operasyonlarımızdaki hizmet kalitesini daha da ileriye taşıyacak, enerji arzına ve kesintisizliğine odaklanan projeler geliştirilmesini destekleyeceğiz. Bu projeleri hayata geçirmek üzere öncelikle veri analitiği, raporlama ve ön kestirimci bakım projelerine odaklanacağız. Uzun vadedeki hedefimiz ise hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlara sunmak üzere enerji izleme, değerlendirme ve kontrolüne yönelik yazılım ve donanımlar geliştirerek, sektörde teknik danışmanlık verecek düzeye gelmek. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için dünyadaki ve Türkiye’deki sektörel gelişmeleri yakından takip etmek çok kritik.”

Bayramoğlu, Ar-Ge çalışmalarına EPDK tarafından onaylanan 10 milyon lira değerinde 14 proje ile devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı