REKLAMI GEÇ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci: Ekonomimizi yatırımla büyüteceğiz

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci: Ekonomimizi yatırımla büyüteceğiz

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, 117 yıldır Türkiye’de üretim yapan Nestle’nin Bursa’daki tesislerini ziyaret etti. Zeybekci, “Ekonomimizi; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ile büyüteceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2023 Pazar, 10:20

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Nestlé’nin Bursa Karacabey’de bulunan üretim tesisini ziyaret etti. Tesiste yapılan üretim süreçlerini inceleyen, firmanın yatırımları ve hedeflerine dair bilgi alan Zeybekci’ye Nestlé Türkiye CEO’su Leszek Wacirz ve Nestlé Türkiye Pazarlama ve İletişim Direktörü Zeynep Sung eşlik etti.

“YABANCI YATIRIM PAYIMIZI YÜZDE 1,5’E YÜKSELTECEĞİZ”
Türkiye ekonomisi için yabancı sermaye yatırımlarının önemine dikkat çeken Zeybekci, “Türkiye olarak yurtdışı doğrudan sermaye yatırımları için çok önemli fırsatlar sunuyoruz” diye konuştu.
Daha fazla yatırım yapılması ve yeni istihdamların oluşması için hükümetin reformlar ve tedbirlere öncelik verdiğini ifade eden Zeybekci; “Son 20 yılda ülkemize 252 milyar dolar uluslararası doğrudan yabancı yatırım yapılmıştır. Küresel doğrudan yatırımlardan aldığımız pay 2003 yılındaki yüzde 0,3 seviyesinden 2022 yılında yüzde 1 seviyelerine kadar yükselmiştir. Hedefimiz yüzde 1,5 seviyelerini yakalamak” ifadelerini kullandı.

“YATIRIM, ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACATI DESTEKLEYECEĞİZ”
Türkiye’nin yabancı yatırımcıya kucak açan bir ülke olduğunu kaydeden Zeybekci; “Gelişen ekonomisiyle birlikte yatırımcılara kucak açarak üreticiye ve ihracatçıya gereken tüm desteği veren bir Türkiye var. Ortaya koyacağımız projelerle gerek yatırımcımızı gerekse de ihracatçımızı desteklemeye devam edeceğiz. Ülkemize doğrudan yabancı yatırım ve teknoloji girişini hızlandırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat zincirini desteklemek adına hükümet olarak üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Yorumlar

Berkem   -  Bağlantı 18 Aralık 2023, 11:01

“Ne zaman imparatorluklar yükselişe geçer orada vergiler düşük halkın gelirleri yüksektir, ne zaman imparatorluklar çöküştedir orada vergiler yüksek halkın gelirleri düşüktür.” İBNİ HALDUN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı