REKLAMI GEÇ

Akaryakıt zamları sonrası Denizli’de minibüs ve otobüs ücretleri değişti

Akaryakıt zamları sonrası Denizli’de minibüs ve otobüs ücretleri değişti

Vergi düzenlemeleri ile birlikte başlayan fiyat değişimleri en çok akaryakıtta etkili oldu. Fiyatların neredeyse ikiye katlanması toplu ulaşıma beklenen artışın gelmesine neden oldu. Denizli’de minibüs ve otobüs ile ulaşıma zam geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2023 Cuma, 12:12

Türkiye’de son önemde akaryakıtta yapılan vergi düzenlemeleri ve fiyat artışlarının ardından yolcu otobüs ve minibüs ücretlerinde beklenen fiyat artışı Denizli’de de gerçekleşti.
UKOME, Denizli’deki otobüs ve minibüs fiyatlarını yeniden düzenledi. Buna göre şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin ücretleri sivil 14,00 TL, öğrenci 12,00 TL yapıldı. En son geçen yılın temmuz ayında fiyatları artış yapılan belediye otobüsleri ise sivil 10,75 TL, öğrenci 6,90 TL oldu. Yeni ücret tarifelerinin 01 Ağustos 2023’ten itibaren geçerli olacağı belirtildi.

ODA BAŞKANI SEMERCİ: AKARYAKIT ZAMMINDAN SONRA ARTIŞ KAÇINILMAZDI
Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, zammın kaçınılmaz olduğunu söylerken, “En son 8 ay önce zam almıştık. Diğer giderler artmasına rağmen yakıt stabildi. Fakat sonra birden arttı. Öncesi ile şimdi arasında fiyat uçurumu var. Biz de zam almak zorunda kaldık” dedi.
Maliyetlerin çok arttığını belirten Semerci, “Sorun sadece yakıt değil. Araçlarımızı değiştiremez hale geldik. Yedek parçaya bakım maliyetlerine yetişemiyoruz. Araçlarımızı sanayiye götüremez olduk. Trafik sigortası, SGK primleri iki kat arttı. Bu zam kaçınılmazdı” diye konuştu.
Zam talebinin 20 kişilik UKOME komisyonunda kabul gördüğünü belirten Semerci, “Hem halkımızı hem de minibüsçü esnafımızı şimdilik mağdur etmeyecek düzenlemeyi aldık. Fakat halkımız, Denizli’nin taşımanın diğer illere göre en ucuz olduğu bir şehirde yaşadığını bilmeli” diye konuştu.

Yorumlar

MUHAMMED   -  Bağlantı 29 Temmuz 2023, 12:55

ne desen boş.herkes tuttuğunu elliyor..10/12 olsa yetmezmiydi.akaryakıt inince zam çıkınca zam …dicek bişey yok..eyvallah.

Seko   -  Bağlantı 29 Temmuz 2023, 06:51

Zaten ucretler 35 38 liraya gore yapildi gecen seneden sanki benzin dusse yolcu ucretleridusecek

Mustafa   -  Bağlantı 28 Temmuz 2023, 18:08

Sacma sapan fiyat.
%70-75 arasi zam mi olur??piyasadan faydalanmak umarim heryere otobus duragi konur ve dolmuslar kapatilir

Eren 20   -  Bağlantı 28 Temmuz 2023, 13:58

Çoğu gelişmiş ilde raylı sistem var.Biz hala otobüs ve minibüse talim.

AhmeD-BuryingsoN   -  Bağlantı 28 Temmuz 2023, 13:13

Dolmuşla git gel 2 LT. zafer meyveli gazoz parasına denk olacak. hiç yazmasam iyiydi, bu mesajı gören yetkililer zafer meyveli gazoz’a da zammı giydirirler 🙂

güneycabbar   -  Bağlantı 28 Temmuz 2023, 12:16

akaryakıt düştü diye indirim yaptığınızı hiç görmedik….
2023 milenyum çağında lastikli taşımacılığa muhtaç olursan böyle olur …

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı