REKLAMI GEÇ

Alacaklarımızı kuşa çeviriyorlar

Alacaklarımızı kuşa çeviriyorlar

KESK Dönem Sözcüsü Akyol, hükümetin KEY ödemeleri ile ilgili uygulamasını eleştirdi. Akyol, “Maaşlarımıza göz koymaları yetmezmiş gibi, alacaklarımızı da kuşa çevirdikten sonra ödüyorlar. KEY bunun en son örneğidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2008 Çarşamba, 00:00

KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Şenol Akyol, KEY ödemeleriyle ilgili uygulamaları eleştirerek, AKP’nin sermayeye cenneti yaratmak için emekçilerin yaşamını cehenneme çevirmede kararlı göründüğünü iddia etti.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Akyol, AKP’nin uluslararası sermayenin kendisine verdiği desteğin diyet borcunu emekçilerin alın terine göz dikerek ödemek istediğini öne sürerek, “Maaşlarımıza göz koymaları yetmezmiş gibi, alacaklarımızı da kuşa çevirdikten sonra ödüyorlar. KEY bunun en son örneğidir. KEY hesaplarında biriken paralarımıza tümüyle el koyamayacağını anlayan hükümet, hak sahiplerinin alacaklarını en az düzeyde vermenin çabası içinde oldu” dedi.

Ödemeler başladığından bu yana her gün skandal olarak nitelendirilen uygulamalara tanık olduklarını ifade eden Akyol, “Birçok emekçi listelerde ya ismini bulamadı ya da komik denilebilecek meblağlarda para aldı. Alacaklıların isim listelerinin SEKA’da imha edildiği ortaya çıktı. Kimlik bilgilerimiz kötü niyetli kişilerin de kullanabileceği tarzda ortaya serildi. Aile reisine ödeme yapılması hükmü nedeniyle binlerce kadın emekçi mağdur edildi” diye konuştu.

1987-1995 yılları arasında çalışan bir kişinin yaklaşık 3 bin YTL alması gerektiğini savunan Akyol, “Yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen, hükümetin mağduriyeti giderecek bir çalışma içine girmemesi kabul edilemez. Emekçiler alacaklarının gerçek değeri üzerinden ödenmesi dışında yeni bir şey istemiyor. KESK, KEY hesaplarına ilişkin tüm süreci bir bütün olarak ele alacak ve yaşanan sorunları yargıya götürecektir. Emekçilerin talepleri kabul edilinceye ve yaşanan sorunlar giderilinceye kadar, hükümetin bu keyfi uygulamalarına karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı