REKLAMI GEÇ

Alacaklıları “Pamukkale Turizm faaliyetlerine devam etsin” dedi

Alacaklıları “Pamukkale Turizm faaliyetlerine devam etsin” dedi

Denizli’nin köklü şirketlerinden Pamukkale Turizm’in iflas kararında flaş gelişme. İzmir İcra İflas Müdürlüğü’nün çağrısıyla toplanan 462 alacaklıdan 442’si firmanın faaliyetine devam etmesi yönünde oy kullandı. Bu kararın ardından Pamukkale Turizm’in iflas masası nezaretinde çalışmasına onay çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2019 Çarşamba, 15:44

Denizli’nin en köklü firmalarından Pamukkale Turizm önce 3 aylığına konkordato ilan etti, ardından da sürenin uzatılması için başvuruda bulundu.

Ancak, Pamukkale Turizm’in süre uzatım talebiyle başlayan süreç, iflasına karar verilmesiyle sonuçlandı.

DENİZLİ SAHİP ÇIKTI
Pamukkale Turizm ile ilgili iflas kararının verilmesi Denizli’de şok etkisi yarattı. Sosyal medyada başlayan destek dalga dalga yayıldı, seyahati düşünmeyenler bile geleceğe dönük bilet alarak firmaya desteğini ortaya koydu.

SEVİNDİREN GELİŞME
Pamukkale Turizm için sevindiren bir gelişme yaşandı. İzmir İcra İflas Müdürlüğü, Pamukkale Turizm’in alacaklılarına çağrı yaptı. Çağrıya uyan 462 alacaklı, İcra İflas Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Burada alacaklılara Pamukkale Turizm’in geleceğini yakından ilgilendiren bir soru yöneltildi. 462 alacaklıdan 442’si Pamukkale Turizm’in faaliyetlerine devam etmesi yönünde oy kullandı.

Bu gelişmenin ardından, Pamukkale Turizm’in iflas masası denetiminde faaliyetlerine devam etmesine karar verildi.

FİRMADAN SÜRECE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ
Şirketten sürece ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, 27 Ekim 2018’de konkordato talebinde bulunan firmayla ilgili İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin iflas kararı verdiği belirtilerek, kararla ilgili temyiz başvurusunda bulunulduğu ifade edildi.

İflas süreci kapsamında 1. alacaklılar toplantısının tamamlandığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün gerçekleşen toplantıda alacaklıların yüzde 83’ü şirketin faaliyetinin devamı yönünde oy kullandı. 462 alacaklıdan 442’sinin ‘şirket kapanmasın’ dediği toplantıda alacaklıların yüzde 12’si çekimser oy kullandı. Finans kuruluşlarının da olumsuz görüş bildirmediği toplantı sırasında şirketin mali durumunu düzeltmek amacı ile hazırladığı konkordato projesi kapsamında son 2 ay içerisinde 6 milyon lira kar ile süreci tamamlaması, mali sıkıntısını atlatabileceği yönünde önemli bir gösterge olarak kabul edildi.”

Yorumlar

Atilla   -  Bağlantı 13 Mart 2019, 21:27

Böyle köklü ve özellikle denizliden türkiyeye açılmış ve herkesin sevdiği ve güvendiği bir otobüs firması ben şahsen tanımıyorum.Katile,Güven,Müşteri memluniyeti hepsi pamukkale turizimde bir araya gelmiş. Böylece bitip gitmesine izin vermeyiz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı