REKLAMI GEÇ

Almanya’da soğuk rüzgarlar estirdi

Almanya’da soğuk rüzgarlar estirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya’daki bir toplantıda kendisini dinleyen işadamlarına yönelik “Seçimlerde siyasi değişiklik bekleyenler elini kaldırsın” sözleri salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Bunun üzerine panel yöneticisi, “siyaset değil, ekonomi konuşuyoruz” diyerek, müdahalede bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2015 Cuma, 15:20

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya’nın Frankfurt kentinde, Deutsche Bank’ın bankamız bölümünce düzenlenen “Alman-Türk Ekonomi Platformu” toplantısına katıldı. “Ekonomik İşbirliğinde Yeni Yaklaşımlar” konulu toplantının baş konuğuysa Zeybekci’ydi.

100’ün üzerinde Türk ve Alman işadamının katıldığı toplantıda konuşan Zeybekci, “Türkiye’de istikrarın sürmesi önemli. Ben gelecek için iyi bir ekonomik tablo görüyorum. Seçimlerde siyasi değişiklik olmayacak” dedi.

Ardından da “Aranızda Türk kökenliler kimler?” sorusunu yöneltti. Kaldırılan elleri gören Zeybekci, devamında “Şimdi de siyasi değişiklik bekleyenler elini kaldırsın” diye sordu. Bu soru salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Türk işadamları ellerini kaldırıp kaldırmamakta tereddüt ederken, oturumu yöneten Suat Bakır, “Sayın Bakanım, ekonomiye dönelim. Burada onu konuşuyoruz” diyerek, araya girdi.

Bazı işadamlarının “Böyle şey olur mu? Galileo da dünyanın döndüğünü söyleyen tek kişiydi ve haklı çıktı. Ayağa kalkacaktık ama bu kez olay siyasi tartışmaya dönecekti” sözleriyle tepkilerini dile getirdiği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı