REKLAMI GEÇ

Altın rekor üstüne rekor kırıyor

Altın rekor üstüne rekor kırıyor

Dolar kurundaki hareketler ve ons fiyatındaki artışla birlikte külçe altının gram fiyatı 388 TL’yi aşarak rekor kırdı. Çeyrek altın da 640 TL’yi görerek rekorunu tazeledi. Uzmanlar gram altındaki, 388 lira seviyesinin iki gün içinde düşmemesi durumunda önümüzdeki haftaya 404 ile başlayabileceğini söyledi.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2020 Cuma, 11:59

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmiyor. Koronavirüs salgının ekonomiye olumsuz etkisinin yanında yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına yatırımcıların ilgisi artıyor. Altın fiyatlarının yükselmesinde dolar/TL kurunun 7 seviyelerine yaklaşması önemli bir rol oynuyor çünkü altının ons fiyatı dolar üzerinden hesaplanıyor.

Külçe altının gram fiyatı 388 TL’yi aşarak rekor seviyeye ulaştı. Çeyrek altın da 640 TL’yi görerek bir tarihi zirveyi daha gördü.

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, altının şuanda kritik bir eşikte olduğunu söyledi. Yıldırım, külçe altının gramındaki 388 seviyesinin bugün ve yarın 370’lere düşmemesi durumunda altının önümüzdeki haftaya 404 lirayla başlayabileceğini aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı