REKLAMI GEÇ

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Altın TL bazında tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. Gram altın 368.5, çeyrek altın 605 liradan işlem görüyor.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2020 Pazartesi, 12:23

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmiyor. Koronavirüs salgının ekonomiye olumsuz etkisinin yanında yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına yatırımcıların ilgisi artıyor. Gram altın fiyatları tarihi yüksek seviyelere ulaştı.

Sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından bazı iş yerleri faaliyetlerine başladı, bankalar açıldı. Gram altın haftanın ilk gününde 368.5 liradan işlem görüyor. Altının küresel piyasada değerini belirleyen onsu ise 1690 dolar seviyesinde bulunuyor.

Hem yatırım hem de hediyeleşme aracı olarak tercih edilen çeyrek altın 600 lirayı aşarak tarihi zirveyi gördü. Gram altındaki yükselişle çeyrek altın fiyatı 605 liraya ulaştı.

EYLÜLDE 400 LİRAYI BULUR

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, altın fiyatının şimdiye kadar yaşanan en yüksek rakam olduğunu söyledi. Altındaki yükselişin nedenini anlatan Yıldırım, “Koronavirüs salgını tüm dünya ekonomisini alt üst etti ve hala salgının sona ermesi yönünde bir gelişme yaşanmadı. Dünyadaki metal fiyatlarında artış yaşanıyor, bu da altın fiyatının küresel anlamda belirlendiği ons değerini yükseltti.  Ons değeri 1.700 doların üzerine 1.703 seviyelerine çıkarsa altının gram fiyatında yılsonuna kalmadan Eylül ayında 400 lirayı görebiliriz” dedi.

YATIRIMCILAR ALTINA YÖNELSİN

Yatırımcıları altın almaya davet eden Yıldırım, “Yatırım yapacaklara önceden 3’te birini altına yatırmalarını söylüyorduk artık yarısını altına yatırmalarını dile getiriyoruz. Altında bir düzeltme bekliyoruz ancak bu düzeltmeler de fiyat artışının önüne geçmeyecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı