REKLAMI GEÇ

Altında tarihi rekor

Altında tarihi rekor

Altın TL bazında tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. Gram altın 400, çeyrek altın 675 liradan işlem görüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2020 Perşembe, 10:26

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmiyor. Koronavirüs salgının ekonomiye olumsuz etkisinin yanında yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına yatırımcıların ilgisi artıyor.
Gram altın fiyatları tarihi yüksek seviyelere ulaştı.
İç piyasada gram altının fiyatı da bugün 400 TL ile rekor kırdı. Gram altının fiyatı yılbaşında 290 TL idi. Yılbaşından bu yana artış oranı yüzde 38 oldu.

Dolar uzun bir süredir 6,85 TL civarına demir atsana da altının dolar cinsinden fiyatındaki yükseliş, iç piyasada gram altında TL cinsinden fiyatta rekor getirmiş oldu.

Hem yatırım hem de hediyeleşme aracı olarak tercih edilen çeyrek altın da 675 lirayı aşarak tarihi zirveyi gördü.

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, altın fiyatının şimdiye kadar yaşanan en yüksek rakam olduğunu söyledi.

415’İ GÖREBİLİR
Altındaki yükselişin nedenini anlatan Yıldırım, “Koronavirüs salgını tüm dünya ekonomisini alt üst etti ve hala salgının sona ermesi yönünde bir gelişme yaşanmadı. Dünyadaki metal fiyatlarında artış yaşanıyor, bu da altın fiyatının küresel anlamda belirlendiği ons değerini yükseltti. Ons değeri 1.800 doların üzerine çıktı. Eğer bu yükseliş devam ederse çeyrek altında 415 seviyelerini görürüz ancak ons değerinde şu günlerde bir düşüşü olursa altın tekrar 380 seviyelerine döner” dedi.
Yıldırım, 400 lira seviyelerini yıl sonunda beklediklerini ancak yükselişin beklenenden çok daha hızlı olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı