Aman ATLAS kurtar bizi

DENİB Başkanı Kocasert, beraberinde MÜSİAD ve DETGİS yöneticileriyle birlikte Atlas Jet’in çocukluğu Denizli’de geçen CEO’su Orhan Coşkun’un kapısını çaldı. THY çileye dönen seferleri ve yüksek ücretlerinden yakınan iş adamları “Denizli’ye uçun” ricasında bulundu.
/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2012 Pazartesi, 18:42
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Necip Filiz, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, Atlasjet Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
EN ÖNEMLİ PROBLEM ATATÜRK HAVALİMANI KAPASİTESİ
Denizli Heyeti, Daha kırk günlük bebek iken Denizli’ye gelen ve çocukluğu Denizli’de geçen Orhan Coşkun’la samimi bir sohbet gerçekleştirerek, Atlasjet’in Denizli-İstanbul/İstanbul-Denizli başlatılması konusunda taleplerini iletti. Sohbete Denizli’nin Havayolu ulaşımı ile ilgili durum değerlendirmesi ile başlayan Orhan Coşkun, İstanbul-Denizli seferleri ile ilgili en önemli problemin Atatürk Havalimanı’nın şu anda yüzde 120 kapasite ile hizmet vermeye çalıştığını ve 3. bir pistin yapılması ile ancak yeni bir uçağın park yapabileceğini söyledi.
Coşkun, bir dönem İstanbul-Denizli arası uçuşlar düzenleyen ve kapasite olarak yeterli olacağını düşündüğü küçük uçaklarla seferlerini gerçekleştiren Borajet firmasının neden uçuşları iptal ettiğini araştıracaklarını ve bu konuyla ilgili fizibilite çalışmasını ivedi olarak hazırlayıp değerlendireceklerini belirterek, işadamlarından gerekirse ellerini taşın altına koymalarını istedi. Mevcut olarak Aydın’dan İzmir Havalimanına yolcu taşıma işleminin gerçekleştiğini ve bu servis hizmetinin Denizli’ye de gelmesi gerektiğini belirten Denizli heyeti, düzenli olarak İstanbul’a gidip gelen tekstil sektöründeki Denizlili işadamlarına da büyük avantajlar sağlayacağını belirterek, konu ile ilgili Orhan Coşkun’dan söz aldı.
“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Atlasjet CEO’su Orhan Coşkun, “Yapılan ziyaretten mutlu ve memnun kaldığımı belirtmek istiyorum. Yapılan ziyarette karşılıklı olarak Denizli’nin gerek Türkiye gerekse Dünya’daki ticari anlamda konumu ve önemi tartışılamaz bir gerçektir. Bu paralelde bölgenin tanıtımı, kazanılması ve ekonomik anlamda daha fayda sağlanması amacı ile fikir alışverişinde bulunduk ve havayolu taşımacılığının bu konuda katkısının neler olabileceği ve yapılabileceği konusunda görüştük. Atlasjet Havayolları olarak da alternatif havayolu taşımacılığı hususunda gerekli araştırmanın ve incelemenin yapılarak nadide şehrimiz Denizli için gerek Türkiye gerekse Dünyada ekonomik ve turizm açısından kalkınmasında yardımcı olunacağını belirttik. Çocukluğu Denizli’de geçen biri olarak, havacılık ulaşımı ile ilgili alternatif çalışmalar hususunda gerekli incelemeleri yaparak kendilerine her türlü desteği vereceğiz” dedi.
Yorumlar
Denizli-Çardak arası 125km. Servisi bekle bin 2 ssaati buluyor.
+izmirden istanbula günde 30a yakın sefer var ve biletler 50-100 tlarası.
Denizlide ise bu fiyat 130-250 tl arası. Üstelik uçak saatleri sabah ve akşam olarak 2 adet.
Şuan izmirden ulaşım daha hesaplı ve mantıklı.
Çözüm ise denizliye daha yakın bir liman ve bu limana seferi bulunan özel şirketler. Ancak bunun için en az 5-6 yıl gerek.
laodikya ve pamukkale arasına yapılacak havalimanı demek denizli mizin,kesinlikle ekonomisine ekonomi katmak demektir,yurt içi ve yurt dışı pamukkale isminin sürekli gözükmesi demektir,yurt dışından turstin doğrudan denizlimize gelişi demektir,bu para demektir,denizlimiz için zaman tasarrufu demektir,türkiyenin en pahalı uçuşunu yapıyoruz,özel şirketlerinde gelmesiyle rekabet demektir,pamukkale havalimanının,faydalarını denizlimiz için saymakla bitmez…denizlililer kızdıkları için bir çoğu izmirden uçuyor,yetkililerin bilgisine sunulur.yazık günah,denizlinin kaderi bu olmasa gerek bence.
çardak havalimanı şehir merkezine gidiş dönüş 125 km dir.türkiyenin şehir merkezine maalesef en uzak havalimanıdır.pamukkale ovasına yeni pamukkale havalimanı kesinlikle ve acil olarak denizli miz için yapılması lazım.