REKLAMI GEÇ

“Araçlarımızı değiştirebileceğiz”

Kabinli taksi uygulamasını değerlendiren Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, “Kabinli taksiler, taksici esnafının can güvenliğini sağlayacak ve araçlarını değiştirecek esnafa da, ÖTV ve KDV muafiyeti ile aracını yenileme imkanı sağlanacak. Ancak değişim süreci 3-4 yıla yayılmalı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Şubat 2009 Salı, 01:00

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın, taksilerin koruma kabinli taksilerle değiştirilmesini içeren proje üzerinde çalışmasının, taksici esnafını sevindirdiğini söyledi.

Ona, “Yıllardır üzerinde ısrarla durduğumuz koruma kabinli taksi projemizin değerlendirilmesinde sona yaklaşılması, şoför esnafımızı son derece sevindirmiştir. Bu tür girişimleri takdirle karşılıyoruz. Çünkü bu haber, taksici esnafımızın son yıllarda duyduğu en güzel haberdir. Projenin uygulamaya konulması ile araçlarını değiştirecek taksici esnafımıza, bir defaya mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti tanınacak. Bu da aracını yenilemek isteyen taksici esnafımızın, hem bütçesini rahatlatacak hem de aracını değiştirme imkanı sağlayacak” dedi.

STANDART ARTACAK

Taksilerin yenilenmesi projesinin güvenlik standartlarını artırmasının yanı sıra hizmet standardını da artıracağını ifade eden Ona, “İnsanımıza layık şekilde yüksek bir hizmet verilecek. Ayrıca, çevre ve ses kirliliğinin önlenmesine de büyük katkısı olacağından, AB’ye girme hazırlığı içinde olan ülkemiz adına bu gelişmeyi çok yerinde buluyoruz. Koruma kabinli taksilerin, Türkiye’de üretilecek olması otomotiv sanayine canlılık getirecek ve işsizliğin önüne geçilecek. En önemlisi, yan sanayi gelişecek. Ancak, araçların değiştirilmesi için konulan 2 yıllık süre kısıtlaması, bana göre uzatılmalıdır. Bu süre 3 veya 4 yıl olmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı