REKLAMI GEÇ

“ARTIŞ SEVİNDİRİCİ”

“ARTIŞ SEVİNDİRİCİ”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, sanayi üretim endeksinde yaşanan artışın sevindirici olduğunu söylerken, Yaşanan artışa ilişkin, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe, mevsim şartları ve akaryakıt fiyatlarının normale dönmesiyle üretimin daha da artacağı değerlendirmesinde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2011 Perşembe, 14:36

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, sanayi üretim endeksinde yaşanan artışa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşananartışa ilişkin, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe, mevsim şartları ve akaryakıt fiyatlarının normale dönmesiyle üretimin daha da artacağı değerlendirmesinde bulundu. Keçeci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2011 yılı Ocak ayında sanayi üretiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,9 artmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Denizli açısından önemli bir sektör olan madencilik ve taş ocakçılığı sektöründeyse aynı dönemdeki üretim artışının yüzde 11,9 olarak gerçekleştiğini belirten Keçeci, “Hava şartlarındaki kötüye gidiş çalışanlarımızı olumsuz etkilediği için önümüzdeki günlerde bir miktar düşüş yaşanabilir. Ancak, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe mevsim şartları ve akaryakıt fiyatlarının normale dönmesiyle üretim daha da artacaktır” dedi.

Keçeci, Denizli’nin gün geçtikçe Türkiye ekonomisinde önemli bir rol üstlendiğini dile getirerek, Denizli sanayicisinin ürettiği ürünlerin işçiliğiyle, kalitesiyle dünya genelinde takdir topladığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı