REKLAMI GEÇ

“Atamalar asaleten yapılsın”

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Sekreteri Turgay Demirtaş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici atamalarını asaleten yapması gerektiğini belirterek, MEB’in vekalet cenneti olmaktan kurtarılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2008 Çarşamba, 01:00

Sendika binasında, Şube Başkanı Necati Özbek ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Sekreteri Turgay Demirtaş, vekil yönetici atama sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Demirtaş, “Bilindiği üzere yönetici atama konusu uzunca bir süredir sürüncemede bırakılmış, yılan hikâyesine dönüştürülmüştü. Milli Eğitim Bakanlığı ayıplı bir şekilde, sayıları asaleten görev yapanlara ulaşan vekil yöneticiler ile eğitim hayatımızı yönetmeye çalışmaktaydı. Bakanlık bütün ikaz ve eleştirilere rağmen hukuk duvarına toslamayacak adil ve objektif bir yönetmelik hazırlamaktan kaçınmaktaydı. Milli Eğitim Bakanlığı nihayet 31 Ekim 2008 tarihi itibariyle genelgeyi yayımladı. Bu genelgede yer alan en önemli husus yönetici atamalarının bir an önce gerçekleştirilmesine yönelik talimattır” dedi.

Türk Eğitim-Sen olarak, bu talimatın biran önce yerine getirilmesini istediklerini belirten Demirtaş, “Türk Eğitim-Sen olarak bu doğrultuda yapılacak uygulamaları yakından takip edeceğimizin ve gerektiğinde her türlü demokratik ve hukuki yolu kullanarak mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz. Biran evvel takvim ortaya konmalı Milli Eğitim Bakanlığı vekâlet cenneti olmaktan kurtarılmalı, ‘Benim adamım’ anlayışı yerine, haklının ve hak edenin yanında olma anlayışı Türk Milli Eğitimi’ne hâkim olmalıdır. Türk Eğitim-Sen olarak asaleten atamalar yapılana kadar her türlü gayret bundan sonra da ortaya konulacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı