REKLAMI GEÇ

Avukatlara avukat gerek!

Avukatlara avukat gerek!

Denizli’de avukat tutacak gücü olmayanlar için Ceza Muhakemeleri Kanunu’na göre görevlendirilen 300 avukatın devletten 2 milyon YTL alacağı olduğu açıklandı.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2008 Perşembe, 00:00

Müvekkillerinin haklarını savunan avukatlar, kendi haklarını almakta çaresiz kalıyor. Ankara’da bakanlıkların kapılarını aşındırdıklarını ifade eden Denizli Barosu Başkanı Adil Demir, Maliye Bakanlığı’nın ödemeleri geciktirdiğinden ve yaklaşık 10 aydır haklarını alamadıklarından yakındı. Yetkililere seslenen Demir, “Devleti ve yetkilileri borcunu ödemeye davet ediyoruz. Bir an önce bu ödeminin yapılmasını bekliyoruz” dedi. Serzenişte bulunmadan da geçemeyen Demir, alacağını tahsil ederken şahin kesilen devletin, borcuna sadık olmayışını anlamakta zorlandıklarını söyledi.

Adil Demir, “Denizli’de 300 avukat kendi alacaklarını tahsil edemiyor. Şu an vatandaşın çektiği ekonomik sıkıntı avukatlara da yansımış durumda. Halkımız icra ile karşı karşıya. Denizli’de 6 kişiden biri icralık durumda. Bunun en büyük sebebi kredi kartı borçlarıdır. Bankalar alacaklarını icra yoluyla tahsil etmektedir. Bu avukatların iş sayısını artırsa da vatandaşlar davadan oluşan masrafları meslektaşlarımız ödeyemiyorlar. Sıkıntı çekiyoruz. Denizli Barosu CMK’da görev yapan 300 avukat arkadaşımızın 2 milyon YTL’nin üzerinde alacağı var ve devlet ödemiyor. Ankara’ya gittik. Yalvar yakarış anca 200 bin YTL ödeme yapıldı. Devlet borcuna sadık olsun. Devlet alacağını tahsil ederken ödeme yapılmadığında tefeci gibi faizler uyguluyor. Fakat borcunu öderken bunu yapmıyor. Bu borçların bir an önce ödenmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı