REKLAMI GEÇ

Bakan Albayrak, tekstilcilerin desteklenmesi için hazırladıkları paketi açıkladı

Bakan Albayrak, tekstilcilerin desteklenmesi için hazırladıkları paketi açıkladı

Bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere kente gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tekstil ve hazır giyim sektörüne rekabet güçlerini artıracak destek paketi hazırladıklarını açıkladı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 9 Mart 2020 Pazartesi, 14:52

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Nihat Zeybekci Kongre Kültür Merkezi’nde “Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Denizli İş Dünyası Buluşması” istişare toplantısında iş insanları ve STK temsilcileriyle buluştu.

Toplantıya, Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök, Ahmet Yıldız, Denizli Ticaret Odası Bakanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, ilçe belediye başkanları, bakanlık bürokratları ve iş insanları katıldı.

“İŞLETME VE YATIRIM KREDİSİ OLARAK İKİYE AYIRDIK”

İş dünyasına seslenen Bakan Albayrak, tekstil ve hazır giyim sektörünün desteklenmesi için özel bir paket hazırladıklarını söyledi.

Tekstil sektörünün desteklenip ihracat alanında yerli tekstilcilerin rekabet gücünün arttırılmasının gerektiğini vurgulayan Bakan Albayrak, “Tekstil ve hazır giyim sektörünün gücünü koruyabilmek için yeni bir finansman kurmamız lazım. Sektör değer zinciri içerisinde yer alan ham madde üretiminden perakende ticarete kadar tüm tekstil ve hazır giyim faaliyetleri kapsamında özel bir paket hazırladık. Bu paketi işletme ve yatırım kredisi olarak ikiye ayırdık” dedi.

Paketin detaylarını da anlatan Bakan Albayrak, şunları söyledi:

“İşletme başlığında da hem imalat hem de ticarette 100 milyon liraya kadar imalat tarafında 12 ay anapara ödemesiz, 60 aya kadar vadeli sabit yüzde 9 veya Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı (TLREF) artı yüzde 1,5’luk değişken faizli iki seçenekli bir paket açıklıyoruz. Ticaret tarafında ise 9 aya kadar ana para ödemesiz 36 aya kadar sabit yüzde 10 ya da TLREF artı yüzde 2’lik faiz seçenekleriyle birinci paketimizi devreye alacağız.”

Albayrak, bunun yanı sıra tekstil sektörüne bir de yatırım finansmanı imkanı sağlayacakları müjdesi vererek, “Tekstilde yeni yatırımları, yerli makine ve ürün alımı koşuluyla ivme finansman paketi kapsamındaki stratejik sektörler içine alarak, bu çerçevede sektörde aynı ivmede olduğu gibi 0-7 yıl vadeli sabit yüzde 8,5 veya TLREF artı 1,5, 7-12 yıl vadeli TLREF artı 2 ile maliyetli finansman paketini hizmete sunuyoruz” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 9 Mart 2020, 15:00

zengine ver allah ver..küçük esnaf şinanay..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı