REKLAMI GEÇ

Bakan’ın et hasabıyla kasabın hesabı tutmuyor

Bakan’ın et hasabıyla kasabın hesabı tutmuyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in açıkladığı et tavan fiyatı, Denizlili kasaplar için inandırıcı gelmedi. Etlerinde makine hesap yapıyor ve sonra da “Bakan Bey’in hesabı ile bizim hesap tutmuyor” diye ekliyor. Bu durumda da Denizli’de kıymanın 32, kuşbaşı etin 34 liradan satılması hayal gibi…

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2016 Çarşamba, 16:09

Ekmek fiyatlarının ardından et tavan fiyatı ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kırmızı Et Üretim Birliği ile yaptıkları toplantıda, karkas etin yağsız fiyatı tavan olarak 23.3 lira olarak açıklamış, buna göre kıymanın kilo fiyatını 32, kuşbaşı etin kilo fiyatını 34 lira olarak duyurmuştu.

denizli-et-fiyatlari-denizlili-kasaplar-40-asagi-kurtarmaz-dedi-1

Ancak Bakan Çelik’in hesabı ile Denizlili kasapların hesabı tutmadı. Denizli’de uzun yıllardan beri kasaplık yapan Şemuz Erdem, “Bakan Çelik’in açıkladığı 23.3 lira, karkas etin fiyatı. Bunun yüzde 22’sini kemik olarak kabul edersek bize maliyeti 28,42 lira. Yüzde 8 KDV eklediğimiz de zaten 31 liraya yükseliyor. Bunun elektriği, işçi masrafı, kira bedeli ne olacak? Bunları da üzerine eklediğimizde dana kuşbaşı eti 38 liradan satmamız gerek. 34 liradan satılırsa zarar ederiz” dedi.

denizli-et-fiyatlari-denizlili-kasaplar-40-asagi-kurtarmaz-dedi-2

İTHAL ET ÇÖZÜM DEĞİL
Bakan Çelik’in hesapladığı tavan fiyattan et satışının mümkün olmadığını belirten Mehmet Sabanoğlu ise, “Bu fiyata et satışı mümkün değil. 23.3 liradan alacaksın, kilosu 34 liradan satış yapacaksın. Bizde isteriz et fiyatları ucuzlasın. Çünkü bugün et yiyen kesim belli. Onlarda bir kilo alıyor. Biz istemez miyiz, tekstil işçisi de et alsın, bir kilo kıyma yerine 2-3 kilo alsınlar. Ama Bakan Çelik’in açıkladığı tavan fiyatla mümkün değil. Avrupa ülkelerinde etin karkas fiyatı 5-6 Euro yani 12 liraya filan geliyor. Bizde ise 23.3. Bu ancak devlet üreticisini destekler, maliyeti düşürürse mümkün olur ancak. Et veya canlı hayvan ithali geçici çözüm” diye konuştu.

DANA YERİNE SIĞIR SATARLAR
Bakan Çelik’in açıkladığı rakama et satan yerlere dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunan Sabanoğlu, “Bakan Çelik’in açıkladığı rakamla ancak dana eti diye sığır eti satarsınız. O nedenle vatandaşlar ucuz et aldığı yerlere dikkat etmeli” ifadesini kullandı.

denizli-et-fiyatlari-denizlili-kasaplar-40-asagi-kurtarmaz-dedi-ic

DENİZLİDE ET FİYATLARI
Bakan Çelik, tavan rakam olarak 34 lira dese de Denizli’deki fiyatlar onun hesabının çok üstünde. İşte kasaptaki et fiyatları:

Kuzu kuşbaşı: 46 TL
Kuzu kaburga 32 TL
Kuzu pirzola: 58 TL
Dana bonfile: 69 TL
Dana kuşbaşı: 40.50 TL
Dana yağsız parça et: 40.30 TL

Yorumlar

İnsan   -  Bağlantı 11 Şubat 2016, 14:42

Piyasada at eti eşşek eti domuz eti dolu dikkat edin düşük rakamlara aldanmayın… Helal Haram Bilen yok artık eskisi gibi..

Bakış AÇısı   -  Bağlantı 10 Şubat 2016, 21:56

yemek yediğiniz yer ve yediğiniz etlere dikkat edin. Para için neler yapmıyorlarki…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı