REKLAMI GEÇ

Bakır ustasından ünlü markalara rölyef

Bakır ustasından ünlü markalara rölyef

Denizlili emekli resim öğretmeni Şefik Demirel’in ünü yurt dışına yayıldı. Bakırı nakış gibi işleyen emekli eğitimci, şimdi de ünlü İtalyan markalarının rölyeflerini hazırlıyor.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 14 Mart 2015 Cumartesi, 18:30

Kaleiçi’nde bir elin parmakları kadar kalan bakır ustalarından birisi de emekli resim öğretmeni Şefik Demirel. Tam 35 yıldır bakırdan hazırlanan ürünleri nakış gibi işleyen, onlara şekil veren Demirel, tabela, Osmanlı ev tepsileri, bakır panolar ve benzeri çalışmalar yapıyor.

denizli-unlu-markalara-rolyef-ic

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin de bulunduğu bakır rölyefler yaptığını da anlatan Demirel, son dönemde ünlü markalardan rölyef siparişleri aldığını, önemli bir bölümünün de İtalya’dan geldiğini söyledi.

Ünlü firmaların logo ve isimlerini bakıra işlediğini anlatan Demirel, bu alanda Türkiye’de çok fazla usta kalmadığını, kendisinin de bu işi yapan birkaç kişiden birisi olduğunu, yıllar önce bakır levhalar kullanıldığını, son dönemde bu tür sipariş sayısında artış olduğunu ifade etti.

Sanatını sürdürme kararlılığında olduğunu dile getiren Şefik Demirel,”35 yıldır bakır rölyef sanatıyla uğraşıyorum. Önceden Atatürk köşeleri ve sanatsal çalışmalar yapardım. Şimdilerde ise bu çalışmalarımla ilgili bilgi sahibi olan ünlü moda ve giyim markaları, logo çalışması yapmamı istedi. İtalya’da bulunan firmalardan birçok teklif aldım. İstanbul’da şubesi olan büyük şirketinde logo çalışmalarını yapıyorum.Rölyefleri binaların giriş yerlerine, toplantı salonlarına, defileler sırasında podyuma koyuyorlar” dedi.

Emekli eğitimci Şefik Demirel, yaptığı işlerin fiyatının 400 ile 2 bin lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı