REKLAMI GEÇ

BAKIRDA SPEKÜLASYON

BAKIRDA SPEKÜLASYON

Üretici Fiyat Endeksi kapsamında, Nisan ayında en yüksek fiyat artışı yüzde 14.16 ile bakır telde yaşandı. Er-Bakır Genel Müdürü Müjdat Keçeci, bunun sebebinin dünya piyasalarında, bakır tel üzerine yapılan spekülasyonların sebep olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2007 Perşembe, 00:00

Nisan’da Üretici Fiyat Endeksi kapsamında en yüksek fiyat artışı bakır telde yaşandı. Nisan ayında, bakır telin fiyatının yüzde 14.16 artması, bakır tel alıcılarına büyük finansman ayırma zorunluluğu getirdi. Bakır telleri yüzde 10.64 ile cam elyaf takviyeli polyester mamuller, yüzde 9.49 ile pirinç levhalar ve şeritler, yüzde 9.02 ile ham petrol fiyatları izledi. Bu dönemde, ÜFE kapsamında, kurşunsuz motor benzini (95 oktan) yüzde 7.99, fuel-oil no.6 yüzde 7.81 zamlandı.

Denizli’nin en büyük bakır tel üreticisi firmalarından biri olan Er-Bakır’ın Genel Müdürü Müjdat Keçeci, dünya piyasalarında bakır tel üzerine yapılan spekülasyonların bu artışa neden olduğunu söyledi. Keçeci, “Bir önceki ay, bakır tel fiyatları yüzde 22 düşmüştü. Nisan’da da yüzde 14.16 arttı. Dünya metal borsalarında metalar üzerine yapılan spekülasyonlar buna neden oldu. Bu artış, bakır tel alan firmalara büyük finansman ayırmak zorunluluğunu getirdi. Eskiden bakır telin tonunu 7 bin dolara satarken şimdi 8 bin dolara satıyoruz. Müşteri de üretici de daha çok finansman ayırmak zorunda kalıyor. Bakır işleri yıllık kontratla yapıldığı için bu artış bizi pek etkilemez ancak yeni yatırımlar söz konusu olduğunda bu artış yatırımcıyı çok etkiler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı