REKLAMI GEÇ

Başarının yolu markada

Tekstil sektöründe Denizlili firmaların ilerleyebilmesi ve ayakta kalabilmesi için dört yolun bulunduğunu ve bu yollar arasında en önemlisinin markalaşma olduğunu söyleyen ünlü işadamı Nuri Sözkesen, bu doğrultuda önemli adımlar attıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2007 Cumartesi, 00:00

Yılların birikiminin ardından sağlanan olanaklarla hızla gelişen ancak son yıllarda “Çin tehdidi” ve “kur makası” arasında sıkışan, istihdam üzerindeki yükler altında ezilerek yerinde sayan tekstil sektöründe firmalar, ayakta kalabilmek ve ilerleme kaydedebilmek amacıyla farklı arayışlar içine girdi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız tekstil sektörünün öncü firmalarından Funika Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen, içinde bulunulan bu kötü durumda firmaların ayakta kalabilmesinin dört yolla mümkün olabileceğini kaydetti. Bu dört yol içinde en önemli olanının markalaşma olduğunu vurgulayan Sözkesen, uygulanacak bu yolların sabır gerektirdiğinin de altını çizdi. Sözkesen: “Giderek kötüleşen tekstil sektöründe firmalarımızın ayakta kalabilmesi için takip etmeleri gereken yollar; markalaşma, nano teknoloji, akıllı tekstil ve teknik tekstildir. Firmalarımızın bu yollar üzerinde çalışması gerekiyor. Ancak bu yollar verimliliğe dayalı.. Dolayısıyla sabır gerektiriyor. Biz firma olarak bu yolların tamamında yürüyor, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz..” dedi.

‘İKİ KAHRAMANIMIZ VAR’

Markalaşma hakkında bilgiler aktaran Nuri Sözkesen, firma olarak markalaşmada çok iyi bir istikrar yakaladıklarını ve çalışmalarının doğrultusunda iki uzaylı karakter yarattıklarını kaydetti. Sözkesen: “Çocuklar için yarattığımız uzaylı kız Lya ve uzaylı erkek Enki, bir Türk tekstil firması tarafından oluşturulan ilk karakter olma özelliğini taşıyorlar. Bu karakterler kendi hayal gücümüzle oluşturduğumuz bir icattır. Bu iki uzaylı çocuk kahramanımız sadece ürünlerimizde değil hazırladığımız hikâye kitaplarında da yer alıyor” dedi.

SERİN TUTAN KUMAŞ TUTTU

Akıllı tekstil çalışmalarıyla ilgili son ürün olarak insan vücudunu serin tutan kumaş türünü icat ettiklerini kaydeden Nuri Sözkesen: “Saydığım dört yol içinde yer alan akıllı tekstil de, büyümede büyük paya sahip. Bu konuda firma olarak TÜBİTAK’ın da desteğiyle insan vücudunu serin tutan kumaş türünü icat ettik. Bu kumaş türünü ‘Püfür&Püfüre’ olarak ürettiğimiz ev giysileriyle marka haline getirdik. Ürünlerimiz büyük ilgi gördü. Müşterimiz, tüketicimiz memnun. Dolayısıyla biz de memnunuz”dedi.

‘NANO TEKNOLOJİDE DE BAŞARILIYIZ’

Gelişen dünyada son yıllarda nano teknolojinin ilerlemede büyük bir paya sahip olduğundan da bahseden Sözkesen: “Nano teknoloji diğer sektörlerde olduğu gibi tekstil sektöründe de önemli bir yere sahip. Bu doğrultuda bizler de aroma terapili bir ev giysisi keşfettik. Yaptığımız bu çalışma Capital Dergisi tarafından yapılan değerlendirmede, 20 yenilikçi ürün arasında 11. yeri aldı. Nano teknolojide de başarılı olduğumuzu bir kez daha kanıtladık” dedi.

‘ELEKTROMANYETİK DALGALARDAN KURTULACAĞIZ’

Son olarak teknik tekstil çalışmalarına değinen Nuri Sözkesen, bu alanda da çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Sözkesen: “Teknik tekstil alanındaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda geldiğimiz nokta ise, elektromanyetik dalgaları geçirmeyen kumaşı geliştirdik. Üzerinde biraz daha çalışacağız. Bu kumaşla, cep telefonunun zarar verici dalgalarını yok edici ürünler yapmayı hedefliyoruz. Bu kumaş ayrıca pek çok alanda da kullanılabilecek.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı