REKLAMI GEÇ

BASİAD’ın Vestel turu

BASİAD’ın Vestel turu

BASİAD Üyeleri, Vestel’in Manisa’daki tesislerini gezdi ve hemşehrileri Zorlu Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’yu ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2007 Salı, 00:00

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Vestel’e inceleme gezisi yaptı.

Vestel’in Manisa’daki tesislerini gezen BASİAD Başkanı İsmail Yılmaz ve 80 üyeden oluşan heyet, daha sonra Zorlu Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’yu ziyaret etti.

Ziyarette BASİAD üyelerine, Vestel’i ve başarılarının altında yatan sırları anlatan Ahmet Nazif Zorlu, ayrıca bilgisayar ve DVD-VCD teknolojilerinde de Çin ve Kore’den bir yıl önde olduklarını açıkladı.

Zorlu, “Bir Türk işadamının, hele hele bir Babadağlı’nın neler yaptığını gördünüz. 14 yıl önce Vestel’i satın aldığımızda ‘Bu adamın ne işi var burada’ dediler. Oysa biz zorluklardan yılmadık ve bugün dünyanın sayılı şirketlerinden birisi haline geldik. Dünya devlerine göre; Türkiye’de geleceğe kalacak 3 büyük televizyon üreticisinden biriyiz. Burayı satın aldığımızda 380 bin televizyon üretiliyordu. Oysa şu anda 6 milyonu LCD olmak üzere

15 milyon televizyon üretebilecek kapasitedeyiz. Ayrıca, 3,5 milyon buzdolabı, 2,5 milyon çamaşır makinesi, 1 milyon bulaşık makinesi, 1 milyon fırın, 1 milyon da klima üretim kapasitesine de sahibiz” dedi. Zorlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin dört bir tarafındaki satış ve servis noktalarımızdan, Rusya ve Güney Afrika’daki fabrikalarımıza, hatta ABD ve Çin’deki ofislerimize kadar her noktada ortak bir kültür oluşturmaya çalıştık. Hedefimiz, bu kültürün ışığında, farklılaşmış ürün ve hizmetlerimizle, her geçen yıl daha fazla insanın tercihi olmaktı. Sanırım bunu başardık”

BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz ise Vestel ve Zorlu Grubu’nun başarılarını büyük bir gurur ve onurla izlediklerini kaydetti. Yılmaz, “Siz bizim iş yaşamında örnek aldığımız insanların başında geliyorsunuz. Yaptığınız en önemli işlerden bir tanesi de yeni yetişen gençlerin önünü açmak. Bu konuda inşallah biz de sizi gelecekte mahcup etmeyeceğiz. Başarılarınızın takipçisiyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı