REKLAMI GEÇ

Batıdaki esnafın hakkı yenildi

Batıdaki esnafın hakkı yenildi

Sıfır faizli esnaf kredisinin, üretim yapan gerçek esnafa ulaşmayacağını iddia eden Denizli Terziler Odası Başkanı Atalay Coza, kredi vermede Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne öncelik verilmesi sebebiyle batıdaki esnafın hakkının yenildiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2008 Pazartesi, 00:00

KOSGEB tarafından verilecek olan, ilk 6 ayı ödemesiz, sıfır faizli esnaf kredisinin amacına ulaşamayacağını söyleyen Denizli Terziler Odası Başkanı Atalay Coza, toplamda 5 bin kişiye verilecek olan bu krediden Denizli’de yaklaşık 30 esnafın yararlanabileceğini belirtti. Kredi koşulları çerçevesinde, kredi için başvuran esnafın yaklaşık 400 YTL masraf edeceğini ve bunun karşılığında kredi alıp almayacağının da belli olmadığını dile getiren Coza, “Sadece 5 bin kişiye verilecek olan bu kredinin neredeyse yarısı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 10 ile ve diğer kalkınma illerine verilecek. Böyle bir uygulama, ülkemizin Denizli, Bursa, Adana, Gaziantep, Kayseri, İstanbul gibi gelişmiş şehirlerinde yaşayan esnafa büyük bir haksızlıktır. Bizden ayrımcılık yapmamamızı isteyen devletin kendisi, ayrımcılık yapıyor” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

‘Torpil gerekiyor’

Kredi başvurusu için kendilerinden kira kontratı, makine mühendisinden kapasite raporu, KOSGEB üyeliği, en az bir sigortalı işçi çalıştırma gibi şartların yerine getirilmesinin istendiğini söyleyen Atalay Coza, “İstenilen koşulları yerine getirmek ve gereken belgeleri hazırlamak izin en az 400 YTL masraf yapacağız. Yapılan bu masrafa rağmen kredi alma olasılığımız çok düşük. Bizimle resmen dalga geçiyorlar. Bu krediyi almanın tek yolu, siyasetçi bir tanıdığınızın bankayı arayarak telkinde bulunması, yani kısaca torpildir. Bu kredi verilecekse, eşit bir biçimde herkese verilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı