REKLAMI GEÇ

Bilekten dirseğe altın dönemi bitti

Bilekten dirseğe altın dönemi bitti

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, gençlerin ve yeni evlenen çiftlerin altını yatırım aracı olarak görmediklerini, bu nedenle düğün öncesi altın satışlarının azaldığını söyledi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2014 Pazar, 12:47

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, düğün sezonlarında işleri açılan sarrafları artık eskisi kadar çok satış yapamadıklarını belirtti.

Gelinlerin bilekten dirseğe bilezik kültürünün bitme noktasına geldiğini bununda kuyumcu esnafının işlerinin azalmasına neden olduğunu belirten Yıldırım, yeni evlenecek çiftlerin artık altını yatırım aracı olarak görmediklerini ifade etti.

Yıldırım, “Denizli’de yaz ayları ile birlikte evlilik sezonu da açıldı. Ancak yeni evlenecek çiftler altını artık yatırım aracı olarak görmüyor. Evlenecek çiftler için iki gösterişli kaliteli alyans ve gelin hanımın boynuna işlemeli gösterişli çoğunlukla da pırlanta bir kolye tercih ediliyor. Evlenecek çiftlere beşi bir yerdeler, sıra sıra bilezikler alma dönemi artık bitme noktasına geldi. Durum böyle olunca da kuyumcunun işleri azalmaya başladı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı