REKLAMI GEÇ

Bir grup işçi, maaşların geciktiği gerekçesiyle fabrika önünde eylem yaptı

Bir grup işçi, maaşların geciktiği gerekçesiyle fabrika önünde eylem yaptı

Hacıeyüplü’deki bir cam fabrikasında çalışan bir grup işçi, maaş ödemeleri geciktiği gerekçesiyle eylem yaptı. Firma, taşeron şirketle ilgili sorunu çözerek maaşları ödedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2024 Pazar, 12:06

Olay, Merkezefendi ilçesine bağlı Hacıeyüplü Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cam üretimi yapan fabrikada çalışan bir grup işçi, maaş ödemelerinin geciktiği iddiasıyla eylem yaptı. Gecikmelerin daha önce de yaşandığını söyleyen işçilerden biri, “Burada yıllardır çalışıyoruz, emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Maaşlarımız geciktiği için ev kiramızı, çocuklarımızın okul masraflarını karşılamakta güçlük çekiyoruz. Fabrika yönetimi bize her seferinde bahane üretiyor, artık yeter” diye konuştu.

Gülcan Mirzaahmeova adlı işçi ise, “Burada iki ay çalıştım. İlk zamanlarda paramı zaman zaman alıyordum. Ben yabancıyım ve paramızı vereceklerini diyorlar ama yalan söylüyorlar. 2 haftayı geçti, 20 gün oldu ve paramı hâlâ vermediler. İnsanın aklı olsa buraya çalışmaya gelmez. Birçok kişi burada sigortasız çalışıyor” dedi.

Haklarını istemekten yorulduklarını söyleyen Gülnare Şenikçi, “Bizi paramızı vermeyerek mağdur ediyorlar. Biz de hakkımızı savunmak için buraya geldik. Biz hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fabrika sahibi ise ilerleyen günlerde işçilerin taleplerini karşılamaya hazır olduklarını, ancak fabrikanın ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini söyledi. İşçiler ise hukuki süreç başlatma kararı aldıklarını ifade etti.

Sınırlı sayıda işçinin neden olduğu karmaşanın ardından, taşeron firma yetkileri, fabrika yöneticilerinden özür diledi. Taşeron firmanın, Fabrika sahiplerinin kendilerinden istedikleri şartları yerine getirmeyi kabul etmesinin ardından, işçilere bugün yapılacağı duyurulan ödemeler dün nakit olarak elden yapıldı.

“Grev yaptı denilen ekip, bizim ekibimiz değil”
Sözkesen Cam Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ferit Sözkesen, olaya açıklık getirdi. “Grev yaptı denilen ekip bizim ekibimiz değil” diyen Sözkesen, “Grev yapan ekip taşeron firmanın ekibidir. ‘Yıllardır çalışıyoruz, emeğimizin karşılığını alamıyoruz’ deyimi tamamen yanlıştır. Burada maaşlarını alamadıklarını iddia eden kişilerin birkaç günlük veya en çok olanın bizden 15 gün ücret alacağı var. SKG’dan her yıl denetime giriyoruz, sorunumuz yok. Rutin denetimde 2 denetimi başarı ile geçtik. Sigortasız eleman varsa o bizi değil, taşeron firmayı bağlar. Sanayicinin imkanlar çerçevesinde çalışanlarına daha fazla maaş vermek istiyor. Biz kimseyi mağdur etmek ve mağdur edilmek istemiyoruz” dedi.

DENİZLİ (İHA)

Yorumlar

Hakan   -  Bağlantı 7 Ocak 2024, 12:18

İŞLETME ADINI NEDEN PAYLAŞ MIYORSUNUZ ? SÖZKESEN CAM SANAYİ ARKADAŞLAR. İKİ AYDİR MAAS VERMİYORLAR.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı