REKLAMI GEÇ

Bu faytonların fiyatı otomobilden pahalı

Bu faytonların fiyatı otomobilden pahalı

O dünyaya randevu veren bir işletmeci. Ürettiği faytonlar için Avrupa ülkelerinin önemli insanları sıraya giriyor.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde üretilen 185 çeşit fayton, dünyanın çeşitli ülkelerinde dolaşıyor. Fiyatları 5 bin ile 35 bin YTL arasında değişen faytonlarda, son model otomobillerde kullanılan ABS fren sistemi bile bulunuyor. Almanya’da öğrendiği fayton imalatını Sarayköy’de devam ettiren Metin Demir, İngiltere Kraliyet Ailesi ve Arap petrol kralları gibi dünyanın sayılı zenginleri ile at arabası yarışçıları için de fayton üretiyor.

1973 yılında Almanya’da fayton fabrikasında işe başlayan Metin Demir, yıllarca bu işi yaptıktan sonra Türkiye’ye döndü. Demir, şimdi Türkiye’de deri koltuklu, ABS frenli, radyo, CD ve kaset çalarlı fayton üretiyor. Atölyesinde 185 çeşit el yapımı gezi amaçlı fayton, kızak, yarış arabası, iki tekerlekli çekçek ve özel makam faytonları imal eden Demir, ürünlerini randevu ile satıyor.

Amerika, Almanya, Fransa, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelere ihraç yapan Demir, ‘Türkiye’de bitti’ denilen mesleği yaşatarak faytonlarını en ünlülere satıyor. Şu anda 185 çeşit fayton ürettiklerini ve bunları dünyanın çeşitli ülkelerine gönderdiklerini ifade eden Demir, “At arabası zor olanı başardı ve Dünya yollarında geziyor” dedi.

Demir, “Spor amaçlı ve gezi amaçlı fayton üretiyoruz. El emeği göz nuru çok çeşit faytonumuz var. Bizim fiyatlarımız otomobili geçti ancak alıcısı çok. Yıllık 80 ile 100 fayton arasında satış yapıyoruz. Fren sistemimizde Mercedes’in fren beynini kullanıyoruz. ABS fren sistemi ise daha çok tercih ediliyor. Işıklandırma ve CD çalarımız da mevcut” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı