REKLAMI GEÇ

Bu kuyu enerji devlerinin iştahını kabarttı

Bu kuyu enerji devlerinin iştahını kabarttı

Türkiye’nin farklı kentlerinde olduğu gibi Denizli’de de gözler 27 Mart’ta MTA’nın yapacağı ihaleye çevrildi. Özellikle Sarayköy’deki yeni açılan kuyu 27 Mart’ta satışı yapılacak kuyuların arasında enerji devlerinin en çok ilgilendiği yerlerden biri.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2012 Cuma, 14:33

Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Tekkeköy yakınlarında Maden Teknik Arama (MTA)’ya ait 2 bin hektarlık arazi yanında il özel idaresi sondaj vurdurttu. 880 metreden 160 derece sıcaklıkta jeotermal su çıktı. Kuyudan saniyede 130 litre su çıkıyor. Elektrik enerjisi üretilecek olan ve seralarda kullanılabilecek olan su kalitesinin oldukça yüksek olduğu belirtildi. 2 bin hektarlık arazi ise, 27 Mart’ta Ankara’da MTA’da yapılacak ihaleyle satılacak. Eczacıbaşı, Zorlu Enerji ve Viner Grubu gibi devlerin ihale için dosya aldığı öğrenildi.

Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdare Sekreteri Adem Oklu ve kalabalık bir heyet, Tekke-1 ismi verilen kuyuya giderek incelemede bulundu. Kaymakam Abak, “Jeotermal enerji Sarayköy’ün geleceği için çok önemli. Son yıllarda bölgemizde seracılık ve enerji üretimi alanında önemli yatırımlar yapıldı. Biz hala bölgenin bakir olduğunu düşünüyoruz. Yer altındaki kapasitesinin çok azı kullanılıyor. Sadece ulusal değil uluslar arası yatırımcıların da gözü Sarayköy’de. Gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Önümüzdeki dönemlerde çok fazla yatırımcının yatırım için bölgemize gelmesini bekliyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, İl Özel İdaresi’nin yaptırdığı sontaj çalışmalarında ortaya çıkan kuyunun, 880 metre derinlikte, 160 derece sıcaklıkta olduğunu ve saniyede 130 litre su elde edildiğini söyleyerek, “Suyun kapasitesi elektrik enerjisi üretimi için oldukça ideal. Kuyunun yanında bulunan MTA’ya ait 2 bin hektarlık arazi 27 Mart’ta Ankara’da yapılacak olan ihaleyle satılacak. Bu değerli arazinin 50 ile 100 milyon dolar arasında satılmasını bekliyoruz. Enerji devlerinin gözü burada. Devlerin hepsi de ihaleye girecek. İhaleden elde edilecek olan gelirin yarısı İl Özel İdare Müdürlüğü yarısı da MTA’ya kalacak. MTA’ya ait arazide yatırım yapıldığında devamı gelecek” diye konuştu.

Yorumlar

dr alban   -  Bağlantı 23 Mart 2012, 15:46

Sat Sat memleketi daha neler satılacak göreceğiz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı