REKLAMI GEÇ

Büyük oteller, virüs tehlikesine karşı kapanıyor

Büyük oteller, virüs tehlikesine karşı kapanıyor

Denizli’de yıllık 2,5 milyona yakın turisti ağırlayan, Pamukkale ve Karahayıt bölgesindeki otellerin birçoğu, koronavirüs tehlikesi geçinceye kadar kapatma kararı aldı. Richmond Otel, Haziran’a kadar kapanırken, asgari personelle işletmeyi açık tutmayı düşünen otel de var. DENTUROD Başkanı Şen, “Kritik bir süreçten geçiyoruz” dedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 18 Mart 2020 Çarşamba, 13:27

Dünyanın birçok ülkesinde hayatı durduran koronavirüs nedeniyle turizm sert fren yaptı. Bu da, Denizli bölgesinde yıllık 2,5 milyon turiste hizmet veren başta oteller olmak üzere turizm sektörüne gerçekten ağır bir darbe vurdu.

OTELLER KİLİT VURUYOR
Dünyanın birçok bölgesinden turist ağırlayan, sadece doğal güzelliğine değil, termal kaynaklardan da yararlanmak isteyenlerin geldiği Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde 5 yıldızlı oteller de dahil, birçok otel kapısına kilit vurmaya hazırlanıyor.

Denizli Haber’in ulaştığı Pamukkale ve Karahayıt bölgesindeki otel yöneticileri, aldıkları önlemleri ve sonraki süreci değerlendirdi.

ÇALIŞANLARIMIZI DA DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ
Richmond Otel Genel Müdürü İsmail Aksoy, haziran ayına kadar oteli kapatma kararı aldıklarını belirtirken, “Otel içindeki aktiviteler zaten durdu, hastalık hem misafirlerimiz hem de çalışanlarımız için risk taşıyor. Personelimizin sağlığını da düşünmek zorundayız. Bu nedeniyle pazartesiden itibaren haziran ayına kadar otelimizi kapatacağız” dedi.

DEVLET AYAKTA KALSIN, SEKTÖR DÜZELİR
Adem Pira Otel Genel Müdürü Recep Altuntaş, personeli mağdur etmeden formül bulmaya çalıştıklarını belirtirken, “Yıllık izinleri olan personelimize izin verdik, Turlar olmadığı için zaten misafir de çok az sayıda var. Biz de mecburi olduğumuz personeli bulundurarak oteli açık tutacağız. Bir sektör her zaman zarar görebilir ama devletin ayakta kalması önemlidir. Devletimize bir şey olmasın, sektördeki sıkıntılar giderilir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DESTEK BEKLENTİSİ
Doğa Termal Otel Genel Müdürü Murat Taşlıcalı, “Henüz otelimizi kapatmadık, Cumhurbaşkanımızın açıklamasını bekleyeceğiz. Eğer termal turizme yönelik bir destek olursa kapatmayacağız” dedi.

8 BİN YATAĞIN YÜZDE 5-10’U DOLU
Denizli’deki 8 bin turistik belgeli yatağın ancak yüzde 5’i ila 10’u arasında bir doluluk oranına sahip olduğunu belirten Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat şen ise kritik bir süreçten geçildiğini söyledi. Şen, “Virüsün görüldüğü ülkelerde insanların turizmi düşünecek halleri yok. Zaten Avrupa’dan uzun süredir uçak da gelmiyor. Kısa vadede bir gelişme beklenmediğinden bazı işletmecilerimiz önlem olarak kapatma yoluna gidiyor. Tabii ki bu sadece ekonomik değil, çalışanlarımızın ve misafirlerimizin sağlığı açısından da bir önlem. Burada önemli olan, personelimizi mağdur etmeden, maaşlarını ödemeye devam ederek süreci atlatabilmek” dedi.

ÇİN’DEN GÜZEL HABERLER GELİYOR
Çin’deki koronavirüs gelişmelerinin tüm dünyaya umut olduğunu belirten Şen şunları söyledi:
“Turizmciler Uzakdoğu’dan müşteriyi çok istemezlerdi. Ancak haziran sonrası için özellikle Çin’den önemli rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Çünkü Çin’de koronavirüsle ilgili önemli gelişmeler yaşandı; tüm dünyaya umut oldu. Şu anda Sağlık Bakanımızın ve Bilim Kurulunun kararlarını önemsiyor ve onlara göre hareket ediyoruz. Beklemedeyiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı