REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den kadınlara mikro kredi

Büyükşehir’den kadınlara mikro kredi

Dar gelirli kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, geçen yıl 800 kadına 1 milyon 607 bin lira sermaye sağladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Hanım kardeşlerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlayan sistem için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2016 Çarşamba, 14:44

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, 2015 yılında da dar gelirli kadınların yanında olmaya devam etti. Kendi işinin patronu olmak, ev ekonomisine katkı sağlamak ve istihdam yaratmak isteyen kadınlara olan desteğini her geçen yıl artırarak sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, bu kapsamda geçen yıl 800 kadına işletmesi için sermaye sağladı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile yapılan işbirliği ile birlikte dar gelirli kadınlara mikrokredi desteğini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, 2015 yılında 800 kadına toplamda 1.607.000 lira kredi dağıtımında bulundu. Teminat ve kefalet gerektirmeden karşılıklı güven esasına dayalı sermaye sistemi ile iş kurmak isteyen kadınlara destek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi’nin üye sayısı ise 1200’ün üzerine çıktı.

denizli-buyuksehir-belediyesi-kadinlar-mikro-kredi-ic

MİKRO KREDİ DESTEKLERİ ARTARAK DEVAM EDECEK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mikrokredi Ofisi’nin Denizli’de 1.200’den fazla üyeye ulaştığını belirtti. Mikrokredinin balık vermek yerine, balık tutmayı öğretme olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Hanım kardeşlerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlayan sistem için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Kadınların mutlaka üretimin içinde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Mikrokredi bugüne kadar birçok hanım kardeşimizin hayatını değiştirdi. Küçük paralarla başlanan bu yolculukta büyük işletmelere ulaşan kardeşlerimiz de oldu. Bunların hepsi bizim için bir gurur kaynağı olmuştur. Girişimci kadınlarımızın sermaye ihtiyacını gideren bu projenin içinde yer almaktan büyük mutluk duyuyoruz” dedi.

İLÇELERDE DE BİRİMLER KURULUYOR
Mikrokrediye başvuran kadınların 1000 liradan başlayan küçük sermayelerle ev ekonomisine katkı sağlamaya başladığını ifade eden Başkan Zolan, “Hanım kardeşlerimizden kimi aldığı bir dikiş makinesi ile ürettiği eşyaları satarak, kimi ürettiği el işlerini satarak küçük sermayelerle para kazanmaya başlıyor. Kararlı bir şekilde çalışan kardeşlerimizden bazıları işlerini büyüterek yanında başkasını çalıştırıp istihdam sağlamaya da başlıyor. Bunların örneklerini görüyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz de hanım kardeşlerimize destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Zolan, mikrokredinin sadece Denizli merkezde değil tüm ilçelerdeki kadınları kapsadığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı